Τώρα μπορείς να πραγματοποιείς video κλήσεις με το avatar σου στα Messenger και Instagram

Η Meta ζει μεγάλες στιγμές με την τεράστια επιτυχία του Threads, το οποίο έχει ξεπεράσει ήδη τα 100 εκατομμύρια χρήστες μέσα σε λίγες ημέρες από το λανσάρισμα του και απειλεί στα ίσια το Twitter. Μέσα σε αυτό το πανηγυρικό κλίμα, η εταιρεία φιλοδοξεί να «περάσει» με ευχάριστο τρόπο νέες λειτουργίες για άλλα προϊόντα της, όπως τα Facebook, Messenger και Instagram.

Στην τελευταία ανακοίνωση της, η Meta αναφέρει ότι πλέον μπορούμε να πραγματοποιούμε video κλήσεις χρησιμοποιώντας το avatar μας στα Messenger και Instagram. Η σχετική επιλογή εμφανίζεται κατά την διάρκεια της κλήσης στην αριστερή πλευρά και μάλιστα το avatar ακολουθεί τις εκφράσεις του προσώπου για να φαίνεται όσο πιο αληθοφανές γίνεται.

meta-animated-stickers.jpg

Μια άλλη λειτουργία είναι τα animated stickers, τα οποία μπορούμε να χρησιμοποιούμε στα Facebook, Messenger και Instagram ως έναν πιο δυναμικό τρόπο έκφρασης, καθώς και τα social stickers που δημιουργείς με το δικό σου avatar και το αντίστοιχο κάποιου φίλου σου απλά κάνοντας tag. Τα τελευταία μπορείς να τα χρησιμοποιείς ως έναν πιο προσωπικό τρόπο έκφρασης στις συνομιλίες με φίλους και οικογένεια.

meta-social-stickers.jpg

Επίσης, η εταιρεία επιβεβαίωσε ότι ξεκίνησε δοκιμές για πιο εύκολη δημιουργία avatar μέσα από τα Facebook και WhatsApp απλά τραβώντας μία selfie. Μετά την λήψη, η εταιρεία δημιουργεί μέσα σε δευτερόλεπτα ορισμένες εκδόσεις του ψηφιακού avatar, τις οποίες μπορείς να επεξεργαστείς περαιτέρω για να το διαμορφώσεις όπως επιθυμείς.

Είναι εμφανής η πρόθεση της Meta να ενισχύσει σημαντικά τα avatars και σημειώνει στην ανακοίνωση της πως θα μοιραστεί ακόμη περισσότερα για τα τελευταία μέσα στις επόμενες εβδομάδες, πιθανότατα και για το περίφημο metaverse.

[Meta]

Loading