Παρακολουθήστε σε live streaming της NASA την ολική έκλειψη Ηλίου σήμερα το βράδυ [Video]

Οι ολικές εκλείψεις Ηλίου δεν είναι και ό,τι πιο συνηθισμένο μπορεί να δει κανείς διά ζώσης, αλλά στην εποχή μας τα πάντα είναι εφικτά χάριν στο Internet. Φυσικά, δεν συγκρίνεται η εμπειρία να της δεις να συμβαίνει μπροστά στα μάτια σου (πάντοτε με τις απαραίτητες προφυλάξεις), παρόλα αυτά, δεν παύει να είναι ένα εντυπωσιακό θέαμα έστω και μέσα από μια οθόνη.

Στο διά ταύτα, η ολική έκλειψη Ηλίου που θα είναι ορατή σήμερα σε Χιλή και Αργεντινή, θα μεταδοθεί σε ζωντανή μετάδοση μέσα από την ιστοσελίδα της NASA με σχολιασμό στα Αγγλικά και τα Ισπανικά. Το streaming θα ξεκινήσει στις 22:00 ώρα Ελλάδας, οπότε όσοι ενδιαφέρεστε μπορείτε να την παρακολουθήσετε ζωντανά από το video που θα βρείτε στο τέλος.

Να σημειωθεί ότι επί τη ευκαιρία της ολικής εκλείψεως, η NASA θα μελετήσει την Ηλιακή ακτινοβολία και τον τρόπο που επηρεάζει τον καιρό, την υγεία των αστροναυτών και την ανθεκτικότητα των διαστημικών σκαφών, με σκοπό να μαζέψει όσο το δυνατόν περισσότερη πληροφορία για την οργάνωση των φιλόδοξων επανδρωμένων αποστολών του κοντινού μέλλοντος (βλ. Σελήνη το 2024).

Loading