Πέρασε σχεδόν ένας χρόνος από τότε που το Twitter άρχισε να λανσάρει τις δικές του επίσημες εφαρμογές της υπηρεσίας του, για σχεδόν όλα τα λειτουργικά συστήματα, ξεκινώντας με την εξαγορά της Atebits, δηλαδή την εταιρία που δημιούργησε την δημοφιλέστατη εφαρμογή Tweetie για iPhone και Mac.

Αυτή τη φορά, σύμφωνα με δημοσίευμα του TechCrunch, εξαγόρασε και το TweetDeck, άλλη μία δημοφιλή εφαρμογή για πολλές πλατφόρμες, με τη συμφωνία να κλείνει στα $50 εκατομμύρια!

Η προσφορά του Twitter είναι κατά $20 εκατ. μεγαλύτερη από αυτή της UberMedia, η οποία αποτελεί τον μεγαλύτερο ανταγωνιστή του κοινωνικού δικτύου στο θέμα των εφαρμογών και μάλιστα πρόσφατα υπήρξε μεγάλη διαμάχη λόγω της ονομασίας UberTwitter της εφαρμογής για συσκευές BlackBerry.

Όπως είναι λογικό, μετά και τις τελευταίες εξελίξεις, δεν ήταν δυνατό να δώσει στην UberMedia περισσότερη δύναμη σε ένα χώρο που δικαιωματικά ανήκει στο Twitter. Αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία είναι να δούμε τι επιπτώσεις θα υπάρξουν για τις εφαρμογές TweetDeck από τώρα και στο εξής.

[πηγή SlashGear]
Advertisements