Twitter: Δεν θα προσθέσει ποτέ edit button για τα tweets

Ο CEO της Twitter, κ. Jack Dorsey, κατάφερε να διορθώσει αρκετά πράγματα στο κοινωνικό δίκτυο τα τελευταία χρόνια, ενέδωσε στις πιέσεις για να μεγαλώσει τον διαθέσιμο χώρο (από 140 χαρακτήρες σε 280), αλλά φαίνεται ότι δεν πρόκειται να δούμε ποτέ τη δυνατότητα επεξεργασίας των tweets αφότου έχει γίνει η ανάρτηση τους.

Ο κ. Dorsey απάντησε σε διάφορες ερωτήσεις χρηστών με πρωτοβουλία του δικτύου Wired και μία από αυτές αφορούσε το ενδεχόμενο προσθήκηςedit button” στο Twitter μέσα στο 2020. Η απάντηση του ήταν απλή και ξεκάθαρη: Όχι και μάλιστα δεν πιστεύει ότι θα συμβεί ποτέ αυτό στο μέλλον.

Για να δικαιολογήσει την απάντηση του, ο κ. Dorsey εξήγησε πως το Twitter ξεκίνησε ως υπηρεσία SMS, επομένως, δεν θα μπορούσε να προστεθεί λειτουργία επεξεργασίας του κειμένου, διότι όταν στείλεις ένα SMS, δεν μπορείς να το πάρεις πίσω. Σε μια δεύτερη και αρκετά λογική εξήγηση, τόνισε πως θα υπήρχε μπέρδεμα με τα tweets που αποκτούν μεγάλη δημοφιλία, ειδικά σε αυτά που έχουν μεγάλο αριθμό απαντήσεων και retweets, καθώς μια αλλαγή στο κείμενο τους θα μπορούσε να οδηγήσει σε πολύ μεγάλη διαφοροποίηση των αντιδράσεων των άλλων χρηστών.

Με κάθε ειλικρίνεια, ωστόσο, παραδέχτηκε πως έχουν σκεφτεί μερικές φορές να προσθέσουν μια “καθυστέρηση” στη δημοσίευση των νέων tweets της τάξης των 30 - 60 δευτερολέπτων, έτσι ώστε ο χρήστης να προλάβει να διορθώσει τυχόν ορθογραφικά λάθη ή προβληματικά links. Και πάλι, όμως, δήλωσε ότι πιθανότατα ούτε αυτό θα συμβεί ποτέ.

Η πιο πρόσφατη νέα λειτουργία που θα δούμε στο Twitter αφορά τον έλεγχο των replies. Ο χρήστης θα μπορεί να επιλέγει ποιος μπορεί να απαντά στα tweets τους, με δυνατότητα να περιορίσει τη δυνατότητα μόνο σε αυτούς που ακολουθεί ή αναφέρει (mention).

Loading