Επίθεση hackers στο Twitter εκθέτει ενδεχομένως 250.000 λογαριασμούς!

twitter

H Twitter γνωστοποίησε μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της επίθεση που δέχθηκε από hackers που εκμεταλλεύτηκαν το γνωστό κενό ασφαλείας στη Java που ανακαλύφθηκε πριν λίγες βδομάδες και ενδεχομένως απέκτησαν πρόσβαση σε προσωπικές πληροφορίες -usernames, emails, passwords- 250.000 χρηστών!

Ως προληπτικό μέτρο ασφαλείας η εταιρεία προχώρησε στην επαναφορά των κωδικών αυτών των λογαριασμών. Εάν είστε ένας από τους 250.000 που πιθανόν δέχτηκαν επίθεση θα πρέπει να έχετε λάβει μέχρι τώρα ένα e-mail από την εταιρεία που θα σας ενημερώνει για το θέμα αυτό προτρέποντάς σας παράλληλα να δημιουργήσετε έναν νέο κωδικό.

Συστήνεται σε όλους τους χρήστες να αδράξουν αυτήν την ευκαιρία και να ανανεώσουν τους κωδικούς τους στο Twitter και σε άλλες τοποθεσίες στο Internet χρησιμοποιώντας ισχυρούς κωδικούς τουλάχιστον 10 χαρακτήρων με συνδυασμό γραμμάτων, αριθμών, συμβόλων, κεφαλαίων και πεζών. Σιγουρευτείτε, ακόμα, ότι δεν χρησιμοποιείτε τον ίδιο κωδικό σε πολλαπλές ιστοσελίδες.

Η εταιρεία θεωρεί ότι οι επιθέσεις ήταν προϊόν επαγγελματιών και πιθανόν και άλλες υπηρεσίες ή οργανισμοί έχουν δεχθεί παρόμοιες επιθέσεις. Με την γνωστοποίηση αυτής της επίθεσης η Twitter ευελπιστεί ότι θα βοηθήσει κυβερνητικές υπηρεσίες στην προσπάθειά τους να βρουν και να καταδικάσουν τους hackers κάνοντας το Internet ασφαλέστερο για τον καθένα μας.

[via Twitter]

Loading