Twitter: Κατέθεσε αγωγή κατά του Elon Musk για να τον υποχρεώσει να τηρήσει την συμφωνία εξαγοράς

Η απόφαση του Elon Musk να καταθέσει αίτημα για την ακύρωση της συμφωνίας εξαγοράς της Twitter ήταν αναμενόμενο ότι θα φέρει αντιδράσεις από την πλευρά της τελευταίας. Αυτές μεταφράστηκαν ήδη σε αγωγή κατά του Musk, η οποία κατατέθηκε σε δικαστήριο του Delaware που εξειδικεύεται σε υποθέσεις επαγγελματικής φύσεως.

Στην αγωγή της Twitter κατά του Elon Musk γίνεται εκτενής αναφορά στις τοποθετήσεις του δισεκατομμυριούχου τους τελευταίους τρεις μήνες, οι οποίες πυροδότησαν τις εξελίξεις και επηρέασαν σημαντικά τη δημοφιλία και την τιμή της μετοχής της εταιρείας, η οποία παρουσιάζει σημαντική πτώση το τελευταίο διάστημα.

Λιγότερο από τρεις μήνες μετά, ο Musk αρνείται να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του απέναντι στην Twitter και τους μετόχους της επειδή η συμφωνία που υπέγραψε δεν εξυπηρετεί πλέον τα προσωπικά ενδιαφέροντα του. Αφού μετέτρεψε την όλη διαδικασία σε δημόσιο θέαμα και έχοντας προτείνει ο ίδιος τους όρους εξαγοράς, ο Musk φαίνεται ότι πιστεύει πως έχει την ελευθερία να αλλάξει γνώμη, να διασύρει την εταιρεία, να διαταράξει την λειτουργία της, να καταστρέψει την αξία της μετοχής και να αποχωρήσει.

Η νομική ομάδα της Twitter δεν παρέλειψε να συμπεριλάβει στην αγωγή τα tweets του Elon Musk που απασχόλησαν την κοινότητα το τελευταίο τρίμηνο, ειδικά αυτά που αφορούσαν τον πραγματικό αριθμό bots στο κοινωνικό δίκτυο, σε μια προσπάθεια να τα χρησιμοποιήσει εναντίον του ως απόδειξη «κακής πίστης» του Musk απέναντι στην συμφωνία. Δεν παραλείπουν, επίσης, να τονίσουν πως από την πρώτη στιγμή μετά την υπογραφή της συμφωνία εξαγοράς, ο Musk αναζητά τρόπο να απεμπλακεί από αυτήν.

Αυτό που ζητά η Twitter από το δικαστήριο είναι να υποχρεώσει τον Musk να τηρήσει την συμφωνία και ουσιαστικά να τον εξαναγκάσει να ολοκληρώσει την εξαγορά με τους αρχικούς όρους (δηλαδή $54.20 ανά μετοχή και συνολικά $44 δισ.).

Θα έχουμε πολλά επεισόδια ακόμα…

Loading