Twitter Notes: Η νέα λειτουργία στο Twitter για να δημοσιεύεις μεγάλα κείμενα

Εν μέσω των επερχόμενων «κοσμογονικών» αλλαγών λόγω της ενδεχόμενης εξαγοράς της από τον Elon Musk, η Twitter δεν σταματά να δοκιμάζει καινούργια πράγματα για το κοινωνικό δίκτυο της. Αυτή τη φορά, η εταιρεία επιβεβαιώνει πως ξεκίνησε δοκιμές της λειτουργίας Twitter Notes σε ορισμένες ομάδες χρηστών στις ΗΠΑ, Ηνωμένο Βασίλειο, Καναδά και Γκάνα.

Πρόκειται για μια νέα λειτουργία που θα δώσει στους χρήστες του Twitter τη δυνατότητα να γράφουν μεγάλα κείμενα και να τα ενσωματώνουν στα tweets τους. Αυτά τα κείμενα μπορούν να περιλαμβάνουν ενσωματωμένα videos, φωτογραφίες ή/και άλλα tweets, επομένως, έχουμε να κάνουμε με ένα micro blogging σύστημα μέσα στο Twitter.

Είναι μια αρκετά σημαντική αλλαγή στη φιλοσοφία του κοινωνικού δικτύου, μιας και αρχικά πρόσφερε τη δυνατότητα tweet με μόλις 140 χαρακτήρες για να προχωρήσει μετά από αρκετά χρόνια στον διπλασιασμό τους. Η στροφή στα Notes ήταν μια λογική εξέλιξη διότι παρατηρήθηκε πως πολλοί χρήστες επιλέγουν αυτό το μέσο για να εκφράσουν μακροσκελείς απόψεις και μέχρι σήμερα αναγκάζονται να ανοίγουν μεγάλα και δυσανάγνωστα threads.

Δεν έχει γίνει γνωστό πότε θα λανσαριστεί το Twitter Notes σε όλο τον κόσμο, αλλά από τη στιγμή που επισημοποιήθηκαν οι δοκιμές η λογική λέει πως θα το δούμε σύντομα.

Loading