Τα ΗΑΕ άνοιξαν τη μεγαλύτερη μονάδα ηλιακής ενέργειας στον κόσμο

Απόλυτα θετικό το γεγονός ότι μια χώρα που βασίζει την οικονομία της στο πετρέλαιο αποφάσισε να επενδύσει στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειες, επομένως, αξίζουν μόνο συγχαρητήρια στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα για την κατασκευή της μεγαλύτερης αυτόνομης ηλιακής μονάδας στον κόσμο.

Με μέγιστη παραγωγή τα 1.18 gigawatts ενέργειας, η μονάδα των ΗΑΕ βρίσκεται πίσω μόνο από ορισμένα ηλιακά πάρκα που συνδυάζουν πολλές μονάδες. Συγκριτικά να αναφέρουμε ότι η μεγαλύτερη μονάδα που έχουν κατασκευάσει οι ΗΠΑ αποδίδει 569 megawatt, δηλαδή περίπου τα μισά.

Στα περιβαλλοντικά οφέλη, οι υπεύθυνοι της μονάδας κάνουν λόγο για παροχή ενέργειας σε 90.000 ανθρώπους και μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα κατά 1 εκατομμύριο τόνους, κάτι που ισοδυναμεί με την απόσυρση 200.000 αυτοκινήτων από τους δρόμους.

Να σημειωθεί ότι τα ΗΑΕ έχουν στα σκαριά ακόμη μία παρόμοια μονάδα που θα αποδίδει 2 gigawatt ενέργειας, ενώ το βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας έχει συμφωνήσει για την κατασκευή μονάδας 2.6 gigawatt στη Μέκκα.

[via]

Loading