Τα video games αυξάνουν τη δημιουργικότητα των παιδιών

Πολλοί έχουν κατηγορήσει κατά καιρούς τα video games ότι μόνο αρνητικές συνέπειες μπορούν να έχουν στα παιδιά και τους νέους. Έξαρση βίας, αντικοινωνικότητα, αδράνεια και προβλήματα παχυσαρκίας είναι μερικές μόνο από αυτές. Ωστόσο, διαφορετική άποψη δείχνει να έχει μια νέα μελέτη που ισχυρίζεται ότι τα video games αυξάνουν τη δημιουργικότητα των παιδιών!

Αρχικός στόχος της έρευνας ήταν να εξετάσει τη γενικότερη επίδραση της τεχνολογίας στη δημιουργικότητα των παιδιών, όμως τα αποτελέσματα έδειξαν ότι μόνο τα video games σχετίζονται σε σημαντικό βαθμό με τη φαντασία και τη δημιουργικότητα τους. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε δείγμα 491 μαθητών (αγόρια και κορίτσια) ηλικίας 12 χρόνων.

Αρχικά ζητήθηκε από τα παιδιά να ζωγραφίσουν κάτι συναρπαστικό ξεκινώντας από ένα σχήμα που τους δόθηκε τυπωμένο σε χαρτί. Στη συνέχεια, έπρεπε να γράψουν μια ιστορία για τη ζωγραφιά τους και να δώσουν και στα δύο έναν τίτλο. Τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν ότι υπήρξε πολύ σημαντική αύξηση της δημιουργικότητας τους, αφού είχαν παίξει video games, ανεξάρτητα με το είδος του παιχνιδιού, την καταγωγή ή το φύλο των παιδιών.

Ενδεικτικά να αναφέρουμε ότι τα παιχνίδια που χρησιμοποιήθηκαν για τις ανάγκες της έρευνας ήταν τα εξής: Need for Speed, The Legend of Zelda, Madden NFL Football, Super Smash Brothers, Animal Crossing, Half-Life 2, Spider Solitaire και Star Wars. Οι ερευνητές ελπίζουν τα αποτέλεσμα της έρευνας να αναλυθούν σε βάθος από τους δημιουργούς των παιχνιδιών προκειμένου να προσδιοριστούν επακριβώς τα στοιχεία που αυξάνουν τη δημιουργικότητα των παιδιών.

[πηγή digitaltrends]

 

 

 

 

Loading