Η Vivo χτυπά το Face ID της Apple με 10 φορές ακριβέστερη τεχνολογία

Η Vivo συνεχίζει να εκπλήσσει με τις καινοτομίες της, αποδεικνύοντας ότι δεν είναι μια ακόμη κινέζικη εταιρεία που αντιγράφει τους παραδοσιακούς κατασκευαστές. Θυμηθείτε ότι ήταν η πρώτη που τοποθέτησε in-display αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων, αλλά και η πρώτη που κατάφερε να δημιουργήσει ένα πραγματικά all-screen smartphone (βλ. Vivo NEX). Αυτή τη φορά έρχεται ξανά στο προσκήνιο με μια τεχνολογία που θα "χτυπήσει" τη λειτουργία Face ID της Apple.

Η τεχνολογία αυτή ονομάζεται Time of Flight 3D sensing και έχει ήδη δοκιμαστεί και πιστοποιηθεί ώστε να πληροί τις προϋποθέσεις των βιομηχανικών προτύπων για να υποστηρίζεται από σημερινές εφαρμογές όσο το δυνατόν συντομότερα. Ουσιαστικά, πρόκειται για έναν αισθητήρα που χαρτογραφεί 300.000 σημεία σε τρεις διαστάσεις (10 φορές περισσότερα σε σύγκριση με το iPhone X) και έχει τη δυνατότητα να εντοπίζει αντικείμενα σε απόσταση έως 3 μέτρα.

Ως εκ τούτου, η πιστοποίηση του χρήστη από τα smartphones της Vivo θα γίνεται σημαντικά πιο γρήγορα, με μεγαλύτερη ακρίβεια και με πολύ μεγαλύτερη ασφάλεια, ενώ ανοίγονται περισσότερες ευκαιρίες εκμετάλλευσης για λειτουργίες αναγνώρισης προσώπου, χειρονομιών και κίνησης, για τρισδιάστατες φωτογραφίες και φυσικά για εφαρμογές επαυξημένης πραγματικότητας (AR). Όπως τονίζει η Vivo, οι δυνατότητες του TOF 3D sensing θα μπορούν να ενισχυθούν ακόμη περισσότερο με τη χρήση Τεχνητής Νοημοσύνης.

[via]

Loading