Η δημοφιλέστατη εφαρμογή VLC αναβαθμίστηκε επίσημα στην έκδοση 3.0 φέρνοντας αρκετές νέες λειτουργίες και μεγαλύτερη σταθερότητα σε όλες τις πλατφόρμες όπου είναι διαθέσιμη (Windows, OS X, Linux, Android, iOS).

Ανάμεσα στις νέες λειτουργίες ξεχωρίζει η δυνατότητα να streamάρεις video από Windows PC στο Chromecast, η υποστήριξη 3D audio και video 360º, αλλά και η εκμετάλλευση του hardware των συσκευών για αναπαραγωγή video ανάλυσης 4K και 8K. Φυσικά, δεν λείπει η προσθήκη ακόμη περισσότερων audio και video format στα ήδη πολλά που γνωρίζουμε όλα αυτά τα χρόνια.

Όπως αναφέρει η VideoLAN, το VLC 3.0 είναι η πρώτη μεγάλη έκδοση που κυκλοφορεί ταυτόχρονα για όλες τις διαθέσιμες πλατφόρμες, αν και ορισμένες λειτουργίες είναι διαθέσιμες μόνο σε μερικές από αυτές. Για παράδειγμα, η υποστήριξη HDR10 είναι διαθέσιμη μόνο σε υπολογιστές που τρέχουν το Windows 10 Fall Creators Update.

Σε ό,τι αφορά την έκδοση για συσκευές Android υποστηρίζεται το picture-in-picture mode του Android 8.0 Oreo, η δυνατότητα να διαγράψεις αρχεία απευθείας από το VLC χωρίς να χρειάζεται η μετάβαση σε άλλη εφαρμογή και η δυνατότητα να απενεργοποιήσεις την αυτόματη εισαγωγή υποτίτλων. Να σημειωθεί ότι το VLC for Android υποστηρίζει και επίσημα πλέον τα Chromebooks και την βάση Samsung DeX.

[VLC]

Advertisements