Υποψία για φιξάρισμα τιμών από τις Vodafone και T-Mobile

EE

Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει λάβει πληροφορίες ότι σύνολο πέντε ευρωπαϊκών παρόχων κινητής τηλεφωνίας έχουν προβεί σε μυστικές συναντήσεις για το φιξάρισμα των τιμών, δηλαδή τον καθορισμό των τιμών σε συγκεκριμένα επίπεδα για τον έλεγχο της αγοράς.

Δύο από αυτές τις εταιρείες φαίνεται ότι είναι οι Vodafone και T-Mobile με την ολλανδική επιτροπή ανταγωνισμού να διερευνά ήδη το ζήτημα ενώ αναμένεται να κριθεί και η επίσημη συμμετοχή της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ήδη, βέβαια, η ΕΕ έχει ζητήσει πληροφορίες σχετικά με τις συναντήσεις των εταιρειών, οι οποίες συνευρίσκονται από το 2010 υπό την ονομασία E5. Οι πάροχοι έχουν προσκομίσει τα πρακτικά των συναντήσεων στην ΕΕ, στις οποίες ήταν παρόν πάντα δικηγόρος, με τα θέματα συζήτησης να περιλαμβάνουν τις δυσκολίες που δημιουργούν οι Google και Apple μεταξύ άλλων.

Συνήθως, η προσκόμιση τέτοιων στοιχείων σημαίνει και επίσημη έρευνα από την ΕΕ που θα κρίνει πιθανές παράνομες συμφωνίες μεταξύ των πέντε εταιρειών. Εκτός από την Vodafone και την μητρική της T-Mobile, Deutsche Telecom, στην ομάδα των πέντε ανήκουν και οι France Telecom, Telefonica (Ισπανία) και Telecom Italia.

via TheVerge

Loading