Τα απίστευτα νούμερα που συνοδεύουν τις υπηρεσίες της Facebook έχουν μόνο ανοδική πορεία, παρά το γεγονός ότι προσφέρουν πάνω-κάτω τις ίδιες λειτουργίες. Η νέα πληροφόρηση που έχουμε από τον Mark Zuckerberg αφορά το WhatsApp, το οποίο χρησιμοποιείται πλέον από 1.5 δισεκατομμύρια χρήστες κάθε μήνα, ενώ εξυπηρετεί περισσότερα από 60 δισεκατομμύρια μηνύματα κάθε μέρα.

Η αύξηση είναι αρκετά μεγάλη σε σύγκριση με όσα γνωρίζαμε από πέρυσι τον Ιούλιο, όταν καταμετρούσε 1.3 δισ. χρήστες, με το 1 δισ. από αυτούς να χρησιμοποιούν την υπηρεσία καθημερινά. Αν πάμε πιο πίσω στο 2014, όταν εξαγοράστηκε το WhatsApp από τη Facebook, τα νούμερα ήταν στα 450 εκατ. χρήστες κάθε μήνα (315 εκατ. καθημερινοί).

Επιπλέον, ο Mark Zuckerberg αποκάλυψε ότι το Instagram και το WhatsApp κατέχουν τις πρώτες δύο θέσεις σε ό,τι αφορά τις εφαρμογές που προσφέρουν την δυνατότητα διαμοιρασμού Stories, με 300 εκατ. χρήστες να ανεβάζουν καθημερινά κάποιο Story σε κάθε μία από αυτές. Το αντίστοιχο νούμερο για το Snapchat είναι στα 178 εκατ., παρά το γεγονός ότι ήταν η εφαρμογή που μας σύστησε αυτήν την λειτουργία.

[Facebook]

Advertisements