WhatsApp: Ακόμα πιο κοντά η υποστήριξη πολλαπλών συσκευών χωρίς τηλεφωνικό αριθμό

Η σύνδεση στην πλατφόρμα του WhatsApp πραγματοποιείται αποκλειστικά μέσω του αριθμού τηλεφώνου σας, γεγονός που σημαίνει ότι δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί πουθενά αλλού εκτός από την κινητή συσκευή ή από υπολογιστή. Ωστόσο, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι ετοιμάζει να εισάγει δυνατότητες σύνδεσης πολλαπλών συσκευών.

Σύμφωνα με την ομάδα ανάπτυξης του WhatsApp:

Με αυτήν τη νέα δυνατότητα, μπορείτε πλέον να χρησιμοποιείτε το WhatsApp στο τηλέφωνό σας και έως και τέσσερις άλλες συσκευές εκτός τηλεφώνου ταυτόχρονα, ακόμα και εάν η μπαταρία του τηλεφώνου σας είναι εξαντλημένη. Κάθε συνοδευτική συσκευή θα συνδεθεί στο WhatsApp σας, διατηρώντας παράλληλα το ίδιο επίπεδο απορρήτου και ασφάλειας μέσω κρυπτογράφησης που περιμένουν τα άτομα που χρησιμοποιούν το WhatsApp

Η εταιρεία συγχρόνως εξήγησε ότι η συγκεκριμένα δυνατότητα καθυστέρησε γιατί σχετιζόταν με την ασφάλεια, καθώς πριν την υποστήριξη πολλαπλών συσκευών, όλοι οι χρήστες του WhatsApp αναγνωρίζονταν από ένα μοναδικό κλειδί ταυτότητας. Τώρα κάθε συσκευή θα έχει το δικό της κλειδί ταυτότητας και θα επιβεβαιώνει την ταυτοποίηση των χρηστών.

Επί του παρόντος η λειτουργία πολλών συσκευών εξακολουθεί να είναι σε δοκιμαστική εφαρμογή για επιλεγμένους χρήστες και είναι θέμα χρόνου προτού διατεθεί στο ευρύτερο κοινό.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας. Αν προτιμάτε το Twitter, θα μας βρείτε στο προφίλ @techgeargr.

[WhatsApp]

Loading