WhatsApp: Λανσάρει το picture-in-picture mode για συσκευές iOS

Η Meta είχε ανακοινώσει τον περασμένο Δεκέμβριο ότι θα δούμε σύντομα το περίφημο picture-in-picture mode (PiP) για τις video κλήσεις μέσω WhatsApp στις συσκευές iOS και τώρα ξεκινά το λανσάρισμα της λειτουργίας με την έλευση του τελευταίου update της υπηρεσίας (v.23.3.77).

Το PiP mode επιτρέπει στον χρήστη να συνεχίσει κανονικά την video κλήση του μεταφέροντας την σε ένα μικρότερο παράθυρο στην οθόνη, έτσι ώστε να μπορεί να χρησιμοποιήσει άλλες εφαρμογές στο iPhone. Μέχρι πρότινος εάν είχες ανοικτή video κλήση και χρειαζόταν να δεις κάτι άλλο έξω από την εφαρμογή WhatsApp θα έπρεπε να πατήσεις παύση και έπειτα να συνεχίσεις την κλήση επιστρέφοντας στην εφαρμογή.

Γενικότερα, η υποστήριξη του PiP mode παρουσιάστηκε στα iPhone με το iOS 14, αλλά είναι στο χέρι των developers να ενσωματώσουν τον σχετικό κώδικα στις εφαρμογές - υπηρεσίες τους. Η Meta χρειάστηκε 2+ χρόνια για να το κάνει, αλλά κάλλιο αργά παρά ποτέ.

Εξάλλου, με την τελευταία αναβάθμιση του WhatsApp προστέθηκε η δυνατότητα να προσθέτεις περιγραφή στην αποστολή αρχείων και περισσότεροι διαθέσιμοι χαρακτήρες για τους τίτλους και τις περιγραφές των ομαδικών συνομιλιών (groups).

Loading