WhatsApp: Σύνδεση της web/desktop εφαρμογής μέσω βιομετρικών στοιχείων

Η υπηρεσία WhatsApp βρίσκεται στη δημοσιότητα τις τελευταίες ημέρες κυρίως λόγω των αλλαγών που θα γίνουν στους Όρους Χρήσης της υπηρεσίας και τον διαμοιρασμό κάποιων δεδομένων των χρηστών με τη “μαμά” Facebook, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως σταμάτησε η ανάπτυξη νέων λειτουργιών.

Πολύ σύντομα θα ενισχυθεί η ασφάλεια της υπηρεσίας με την απαίτηση βιομετρικής πιστοποίησης προκειμένου να συνδέσει κανείς τον λογαριασμό WhatsApp με τη web έκδοση ή τη desktop εφαρμογή της υπηρεσίας. Μέχρι στιγμής αυτό γίνεται σαρώνοντας ένα QR code που εμφανίζεται στην οθόνη του υπολογιστή μέσω της mobile εφαρμογής.

Σε λίγες ημέρες και ξεκινώντας από τα iPhone με έκδοση λειτουργικού συστήματος iOS 14 ή μεταγενέστερη, οι χρήστες θα πρέπει να πιστοποιήσουν την ταυτότητα τους μέσω του Face ID ή του Touch ID, εάν φυσικά έχουν ενεργοποιήσει αυτές τις βιομετρικές μεθόδους ξεκλειδώματος για τις συσκευές τους. Διαφορετικά, θα ισχύει κανονικά η μέθοδος σάρωσης του QR code.

Να σημειωθεί ότι οι βιομετρικές πληροφορίες των Face ID και Touch ID είναι αποκλειστικά αποθηκευμένες στο iPhone του χρήστη, επομένως, δεν αποκτά κάποια πρόσβαση σε αυτές η υπηρεσία WhatsApp.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας

[via]

Loading