Windows 10: Η Microsoft διευκρινίζει τι θα ισχύσει με την αναβάθμιση των πειρατικών εκδόσεων

windows_10

Μετά τις χτεσινές ανακοινώσεις της Microsoft για δωρεάν αναβάθμιση των πειρατικών εκδόσεων Windows σε Windows 10, αρκετοί εκφράσετε δικαιολογημένα τις απορίες σας για την περίεργη κίνηση της εταιρείας. Πριν από λίγο ήρθε μια επίσημη διευκρίνηση για το τι θα ισχύσει, αλλά και πάλι δεν βγαίνει τελικό συμπέρασμα:

Windows 10: Διαθέσιμο το καλοκαίρι σε 190 χώρες, custom ROM για συσκευές Android (!) [Videos]

"Η δωρεάν αναβάθμιση σε Windows 10 αφορά τα νέα και υπάρχοντα συστήματα με εκδόσεις Windows 7, Windows 8.1 και Windows Phone 8.1. Κάποιες εκδόσεις εξαιρούνται από τη δωρεάν διανομή (Windows 7 Enterprise, Windows 8/8.1 Enterprise και Windows RT/ RT 8.1).

Σε ό,τι αφορά τα συστήματα με μη-γνήσια έκδοση Windows, θα υπάρχει η δυνατότητα αναβάθμισης σε Windows 10 αλλά αυτό δε σημαίνει ότι θα αλλάζει και η κατάσταση της άδειας. Οι μη-γνήσεις εκδόσεις δεν διανέμονται από τη Microsoft και δεν υποστηρίζονται από κανέναν συνεργάτη της εταιρείας. Αν μια συσκευή χρησιμοποιεί μη-γνήσια έκδοση, τότε είναι ευάλωτη σε κενά ασφαλείας, malware, απάτες και φέρνει μεγάλο κίνδυνο για κακή λειτουργία του υπολογιστή"

Windows Hello: Αυτό είναι το νέο σύστημα για log-in σε Windows 10 με σάρωση ίριδας, αποτυπώματος και προσώπου [Video]

Και πάλι θολά τα πράγματα. Για ποιον λόγο να επιτρέψει την αναβάθμιση και απλά να διαχωρίζει τα συστήματα σε "γνήσια" και "μη-γνήσια"; Μια πιθανή εξήγηση θα μπορούσε να αφορά την προσθήκη σημαντικών περιορισμών για τα μη-γνήσια συστήματα, ιδιαίτερα από τη στιγμή που γίνεται χρήση με online λογαριασμό. Από την άλλη, η ιστορία έχει δείξει ότι οι crackers καταφέρνουν σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα να άρουν οποιονδήποτε περιορισμό...

Εσείς τι καταλαβαίνετε;

[via]

Loading