Windows 10 version 21H1: Το πρώτο μεγάλο update για φέτος

Ετοιμαζόμαστε σιγά σιγά για την πρώτη αναβάθμιση του λειτουργικού συστήματος Windows 10 για το 2021, με τη Microsoft να δίνει από σήμερα πρόσβαση σε όσους συμμετέχουν στο πρόγραμμα Windows Insiders στην Windows 10 version 21H1, ενώ οι υπόλοιποι θα χρειαστεί να περιμένουν μέχρι το Μάιο για να τη δούν στην τελική της μορφή μέσα από το Windows Update.

Η Microsoft δίνει μεγάλη έμφαση σε θέματα που αφορούν την ασφάλεια, την ιδιωτικότητα και την απομακρυσμένη πρόσβαση, αναγνωρίζοντας ότι αυτές είναι οι μεγαλύτερες ανάγκες των χρηστών στην παρούσα κατάσταση με την πανδημία COVID19 σε παγκόσμιο επίπεδο.

Για τους περισσότερους, λοιπόν, δεν θα υπάρξουν εμφανείς αλλαγές στο Windows 10, αν και η Microsoft επισημαίνει την υποστήριξη περισσότερων καμερών για τη λειτουργία Windows Hello, βελτιωμένη απόδοση για το Windows Defender Application Guard και κάποιες νέες επιλογές σε επίπεδο ρυθμίσεων (DNS, Startup App Notifications, Disk Management κλπ.) που αφορούν περισσότερο τους IT managers εταιρειών και οργανισμών.

Είναι, βέβαια, αρκετά νωρίς για να πούμε ότι αυτά θα είναι τα μοναδικά νέα χαρακτηριστικά στο Windows 10 May 2021 Update, αλλά τουλάχιστον παίρνουμε μια εικόνα από τη φιλοσοφία της Microsoft για φέτος.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας.

[Microsoft]

Loading