Windows 11: Λανσάρισμα για τις καρτέλες στην εφαρμογή Notepad

Η αρχική ανακοίνωση είχε γίνει στα τέλη του περασμένου μήνα και τώρα ξεκινά το λανσάρισμα της νέας έκδοσης του Windows 11 Notepad για τους συμμετέχοντες στο πρόγραμμα Windows Insiders, η οποία φέρνει για πρώτη φορά τις περίφημες καρτέλες (tabs) στη δημοφιλή εφαρμογή.

Εάν συμμετέχετε στο πρόγραμμα και προχωρήσετε στην αναβάθμιση του Notepad στην έκδοση 11.2212.33.0 θα μπορείτε πλέον να ανοίγετε διαφορετικές καρτέλες στην εφαρμογή για να βλέπετε τις σημειώσεις σας σε διαφορετικά tabs όπως στους web browsers, αντί να ανοίγετε διαφορετικά παράθυρα. Φυσικά, υπάρχει η δυνατότητα να σύρετε κάποιο tab προς τα έξω για να το ανοίξετε σε δικό του ξεχωριστό παράθυρο.

Όπως σημειώνει η Microsoft στο επίσημο blog της, έχουν ενσωματωθεί διάφορες συντομεύσεις για το πληκτρολόγιο που θα βοηθήσουν τους χρήστες να διαχειρίζονται τα tabs του Notepad με μεγάλη ευκολία για να απογειώσουν την παραγωγικότητα τους.

Επίσης, έρχονται και βελτιώσεις στην διαχείριση των μη αποθηκευμένων αρχείων, όπως η αυτόματη δημιουργία ονομασίας του αρχείου ή της καρτέλας ανάλογα με το περιεχόμενο της και η διατήρηση του περιεχομένου σε περίπτωση που κλείσει ο υπολογιστής προτού προλάβει να ολοκληρώσει το save ο χρήστης.

[Microsoft]

Loading