Windows App: Απομακρυσμένη πρόσβαση σε Windows PC από iPhone, iPad, Mac και άλλα PC

Η Microsoft δημιούργησε μια εφαρμογή Windows App για iOS, iPadOS, macOS, Windows και web browsers. Η νέα εφαρμογή ουσιαστικά μετατρέπει το προηγούμενο Windows 365 app σε ένα κεντρικό κόμβο για streaming ενός αντιγράφου του Windows από ένα remote PC, Azure Virtual Desktop, Windows 365, Microsoft Dev Box και Microsoft Remote Desktop Services.

Επιπλέον, η Microsoft υποστηρίζει πολλαπλές οθόνες μέσω του Windows App, custom αναλύσεις και scaling οθόνης, καθώς και ανακατεύθυνση για περιφερειακές συσκευές όπως webcams, συσκευές αποθήκευσης και εκτυπωτές. Παρόλα αυτά, η preview έκδοση του Windows App δεν είναι προς το παρόν διαθέσιμη για Android.

Το Windows App περιορίζεται επίσης στους επιχειρηματικούς λογαριασμούς της Microsoft, αλλά φαίνεται ότι θα γίνει διαθέσιμη και για τους απλούς χρήστες. Η διαδικασία εισόδου στην εφαρμογή Windows App υποδηλώνει ότι μπορείτε να έχετε πρόσβαση στην εφαρμογή χρησιμοποιώντας έναν προσωπικό λογαριασμό Microsoft, αλλά προς το παρόν δεν λειτουργεί.

Η Microsoft διαθέτει παρόμοιες εφαρμογές για απομακρυσμένη σύνδεση σε PC εδώ και δεκαετίες, κυρίως με την εφαρμογή Remote Desktop Connection που συμπεριλαμβάνεται στο Windows. Ωστόσο, μια ξεχωριστή εφαρμογή Windows App θα μπορούσε να υποδεικνύει ότι οι ευρύτερες φιλοδοξίες της Microsoft για την πλήρη μεταφορά του Windows στο cloud βρίσκονται σε πλήρη ανάπτυξη.

[Microsoft]

Loading