Η Microsoft δίνει για πρώτη φορά επίσημα στοιχεία για το Windows Phone Marketplace

Με αφορμή το λανσάρισμα των πρώτων Windows Phones στην αγορά της Κίνας, η Microsoft αποκάλυψε για πρώτη φορά επίσημα μερικά στατιστικά στοιχεία για την πορεία του καταστήματος εφαρμογών Windows Phone Marketplace, μιας και μέχρι σήμερα τα στοιχεία που είχαμε προερχόταν από παρατηρήσεις αναλυτών και ποτέ από επίσημα χείλη.

Windows Phone 7 Marketplace

Σύμφωνα με τον Simon Leung, το μεγάλο κεφάλι της Microsoft στην Κίνα, το Windows Phone Marketplace έχει ξεπεράσει τις 70.000 ενεργές εφαρμογές, ενώ κάθε ημέρα προστίθενται περίπου 300 νέες εφαρμογές. Ακόμη, είναι καταχωρημένοι περισσότεροι από 100.000 developers, ο χρόνος έγκρισης για τις εφαρμογές έχει μειωθεί σε λιγότερο από 3 ημέρες και τα 2/3 των εφαρμογών ή των updates εγκρίνονται με την πρώτη.

Το ευχάριστο για τη Microsoft είναι ότι μέσα στο 2012 θα επεκταθεί σε ακόμη 28 αγορές, φτάνοντας συνολικά τις 63 παγκοσμίως, και πρέπει να σημειωθεί ότι ήδη οι 2500 εφαρμογές προέρχονται από Κινέζους developers.

Αν συνεχιστεί αυτός ο ρυθμός ανάπτυξης, το Windows Phone Marketplace θα ξεπεράσει τις 100.000 εφαρμογές προτού κυκλοφορήσει το επόμενο μεγάλο update Windows Phone Apollo, αλλά αυτό που μετράει είναι η ποιότητα και όχι η ποσότητα...

[πηγή WMPowerUser]

 

Loading