Ο εθισμός στα video games αναγνωρίζεται και επίσημα ως ψυχική ασθένεια από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας!

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (World Health Organization - WHO)ανακοίνωσε και επισήμως την ταξινόμηση του εθισμού στα ηλεκτρονικά παιχνίδια ως ψυχική ασθένεια με ονομασία “gaming disorder”. Ο ΠΟΥ θα συμπεριλάβει τη διαταραχή παιχνιδιών στην ενδέκατη έκδοση της παγκόσμιας ταξινόμησης ασθενειών (ICD), που θα κυκλοφορήσει τη Δευτέρα.

Η ICD είναι ευρέως γνωστή, καθώς ερευνητές και γιατροί τη χρησιμοποιούν για να διαγνώσουν ασθένειες και να καθορίσουν εάν χρειάζεται θεραπεία.

Συγκεκριμένα, ο ΠΟΥ αναγνωρίζει ως gaming disorder “το μοτίβο της συμπεριφοράς gaming που είναι τέτοιας φύσης και έντασης ώστε να οδηγεί σε σοβαρή δυστυχία ή σημαντικό πρόβλημα στη λειτουργία της προσωπικής, οικογενειακής, κοινωνικής, εκπαιδευτικής ή επαγγελματικής λειτουργίας.

Παρ’ όλα αυτά, ο ΠΟΥ έσπευσε να διευκρινίσει πως για να χαρακτηρίσει κάποιον ότι πάσχει από την “gaming disorder” δεν θα είναι τόσο απλό καθώς εκατομμύρια gamers παγκοσμίως, ακόμη και οι επαγγελματίες gamers, δε θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν ως άνθρωποι που πάσχουν από “gaming disorder” εάν δεν έχει αρνητικό αντίκτυπο στις προαναφερθείσες λειτουργίες της ζωής τους. Ταυτόχρονα, το πρόβλημα πρέπει να είναι χρόνιο, με διάρκεια μεγαλύτερη του ενός έτους για να μπορέσει να διαγνωστεί.

Ωστόσο, πολλοί είναι εκείνοι που διαφωνούν με το χαρακτηρισμό του “gaming disorder”, καθώς αρκετοί gamers καταφεύγουν στα παιχνίδια για να καταπολεμήσουν την κατάθλιψη ή το παρατεταμένο στρες.

[via]

Loading