Παρουσιάστηκε η μικρότερη κεραία για smartphones στον κόσμο. Διαθέσιμη σύντομα!

Μετά από 7 χρόνια έρευνας, η ομάδα της Sofant Technologies κατάφερε να δημιουργήσει τη μικρότερη "έξυπνη" κεραία στον κόσμο για μελλοντικά smartphones και tablets, η οποία υπόσχεται ότι θα βάλει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας την έννοια "κακό σήμα" και φέρνει εξαιρετική απόδοση με τα επόμενης γενιάς δίκτυα 4G LTE.

Sofant Smart Antenna

Το σύστημα αποτελείται από μια μίνι ηλεκτρομηχανική μονάδα (RF-MEMS) που ελέγχει μια κατευθυνόμενη κεραία με τη βοήθεια του λογισμικού της εταιρείας, έτσι ώστε να διατηρεί συνεχώς ισχυρό σήμα, να αποδίδει καλύτερα η συσκευή και να αυξάνεται η αυτονομία της μπαταρίας.

Σύμφωνα με τον CEO της Sofant, Sergio Tansini,

"Ο σχεδιασμός της κεραίας δεν ακολούθησε σε εξέλιξη τους υπόλοιπους τομείς της τεχνολογίας των smartphones. Τα νέα πρωτόκολλα επικοινωνίας, όπως LTE και 4G, έφεραν μαζί τους μεγαλύτερες απαιτήσεις για τις σημερινές κεραίες, με επιπτώσεις στην απόδοση των smartphones και την εμπειρία που βιώνει ο χρήστης"

Η Sofant έχει ήδη ξεκινήσει να στέλνει δείγματα στους μεγαλύτερους κατασκευαστές smartphones/tablets, με αρκετούς από αυτούς να δείχνουν ζωηρό ενδιαφέρον για την τεχνολογία της, επομένως, δεν είναι μακριά η ώρα που θα δούμε τη νέα τεχνολογία να εφαρμόζεται στην πράξη.

[via TechWeek]

Loading