Xbox Cloud Gaming και Remote Play επίσημα μέσα από την εφαρμογή Xbox για Windows PCs

Στις αρχές Αυγούστου η Microsoft ξεκίνησε τις δοκιμές για την υπηρεσία Xbox Cloud Gaming μέσα από την εφαρμογή Xbox για υπολογιστές Windows μόνο για την κοινότητα των Windows Insiders, αλλά από σήμερα λανσάρει επίσημα τη δυνατότητα πρόσβασης στην cloud gaming υπηρεσία και τη λειτουργία Remote Play.

Οι συνδρομητές της υπηρεσίας Xbox Game Pass Ultimate για Windows PC (από Windows 10) θα δουν τη νέα καρτέλα Cloud Gaming μέσα στην εφαρμογή Xbox απ’ όπου αποκτούν πρόσβαση σε δεκάδες τίτλους Xbox, αρκεί φυσικά να βρίσκονται σε κάποια από τις 22 χώρες όπου προσφέρεται η συγκεκριμένη δυνατότητα (δυστυχώς όχι η Ελλάδα για την ώρα).

xcloud-xbox-series-x.jpg

Επιπλέον, μέσα από την εφαρμογή Xbox για Windows PC μπορούν να streamάρουν στην οθόνη του υπολογιστή τους τα παιχνίδια που παίζουν από τις κονσόλες Xbox 360, Xbox One, Xbox One X και Xbox Series X/S. Η διαδικασία υποστηρίζεται είτε με τοπική σύνδεση της παιχνιδοκονσόλας και του υπολογιστή, είτε μέσω Internet. Η Microsoft σημειώνει ότι έχει βελτιωθεί η σταθερότητα, υποστηρίζεται ανάλυση 1080p στα 60fps και μάλιστα δεν απαιτείται συνδρομή στην υπηρεσία Xbox Game Pass.

Αναμένουμε, επιτέλους, να ανοίξουν οριστικά το Cloud gaming και στην Ελλάδα.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας. Αν προτιμάτε το Twitter, θα μας βρείτε στο προφίλ @techgeargr.

Loading