Xbox Project Scarlett: Αναμένεται ισάξιο του PlayStation 5 και στην ίδια τιμή

Είναι αλήθεια ότι η Sony έχει κάνει καλύτερη δουλειά στο επικοινωνιακό κομμάτι σε ό,τι αφορά τις επίσημες τοποθετήσεις και τις διαρροές για το PlayStation 5, αλλά και η Microsoft αρχίζει σιγά σιγά να αποκαλύπτει στοιχεία για το Xbox Project Scarlett, τη νέα γενιά της παιχνιδοκονσόλας Xbox που θα κυκλοφορήσει επίσης στα τέλη του 2020.

Η εταιρεία αναφέρθηκε στο Project Scarlett στο πλαίσιο της εκδήλωσης X019 την περασμένη εβδομάδα, τονίζοντας ότι δεν θα μείνει πίσω στην ισχύ του hardware (μπορεί να είναι και ισχυρότερο) σε σύγκριση με τον μεγάλο ανταγωνιστή της, ενώ και η τιμή του θα κινηθεί στα ίδια επίπεδα. Χτες διέρρευσε ότι το PlayStation 5 θα κοστίζει πιθανότατα $499, άρα μπορούμε να περιμένουμε σε αυτήν την τιμή και το νέο Xbox. Επιπλέον, η έλευση του Project Scarlett δεν θα σηματοδοτήσει το “θάνατο” του Xbox One, καθώς θα συνεχιστεί κανονικότατα η υποστήριξη του και η κυκλοφορία νέων τίτλων για αρκετά χρόνια.

Στο θέμα του hardware, η Microsoft ισχυρίζεται ότι το Project Scarlett θα είναι 4 φορές πιο ισχυρό από το Xbox One X χάριν στην τοποθέτηση αναβαθμισμένου επεξεργαστή AMD Zen 2 CPU και επεξεργαστή γραφικών AMD Navi. Δεν αποκλείεται να υποστηρίζει gaming σε ανάλυση 4K στα 120fps με τεχνολογία Adaptive Sync, επομένως, μιλάμε για πραγματικά εντυπωσιακή πρόοδο σε σύγκριση με την προηγούμενη γενιά και όλα αυτά χωρίς να ξεφεύγει η τιμή του.

Παρατηρούμε, λοιπόν, ότι τα επερχόμενα PlayStation 5 και Project Scarlett θα προσφέρουν σε γενικές γραμμές την ίδια ισχύ στους gamers. Αναμένουμε επεξεργαστή octa-core AMD Zen 2 και νέας γενιάς επεξεργαστή γραφικών AMD Navi με μνήμη GDDR6, αποθηκευτικό χώρο SSD και native υποστήριξη των τίτλων των προηγούμενων γενεών τους. Η διαφορά τους θα βρίσκεται στον τρόπο εκμετάλλευσης αυτών των δυνατοτήτων και η Microsoft ήδη κάνε λόγο για χρήση του SSD ως virtual RAM, με αποτέλεσμα η απόδοση να είναι έως και 40 φορές καλύτερη σε σύγκριση με το Xbox One. Επίσης, ο συνδυασμός του SoC (CPU + GPU) με τον SSD θα ανοίξει περισσότερες δυνατότητες για τους developers ώστε να προσφέρουν μια πραγματικά απρόσκοπτη εμπειρία gaming.

Τι περιμένουμε να δούμε στο Xbox Project Scarlett

  • Επεξεργαστής 8-core 16-thread AMD Zen 2 CPU 7nm
  • Επεξεργαστής γραφικων AMD Navi με μνήμη GDDR6
  • Ξεχωριστοί πυρήνες για υποστήριξη της τεχνολογίας Ray Tracing
  • Υποστήριξη Adaptive Sync
  • 4x φορές καλύτερη απόδοση από το Xbox One X
  • 40x φορές καλύτερη απόδοση από το Xbox One
  • Gaming σε ανάλυση 4K@120fps, 4K@60fps, 1080p@120fps
  • Υποστήριξη ανάλυσης 8K
  • Ταχύτατος αποθηκευτικός χώρος SSD
  • Υποστήριξη παλαιών τίτλων (backwards compatibility

Πότε θα κυκλοφορήσει το Xbox Project Scarlett

Η νέα παιχνιδοκονσόλα της Microsoft αναμένεται την περίοδο των εορτών του 2020 (Νοέμβριος - Δεκέμβριος 2020) σε τιμή $499, αν και δεν υπάρχει επίσημη επιβεβαίωση από την εταιρεία.

Loading