XCOM: Chimera Squad, το νέο αυτόνομο επεισόδιο της σειράς

Η Firaxis Games ανακοίνωσε σήμερα το XCOM: Chimera Squad, ένα νέο κεφάλαιο που συνεχίζει την ιστορία του δημοφιλέστατου turn-based strategy game. Το νέο επεισόδιο θα κυκλοφορήσει στις 24 Απριλίου 2020 για Windows PC μέσα από την πλατφόρμα Steam και είναι ένα εντελώς αυτόνομο παιχνίδι με τιμή μόλις €9.99.

Στο XCOM: Chimera Squad ακολουθούμε μια ομάδα 11 χαρακτήρων που βρίσκονται στη City 31. Η υπόθεση εκτυλίσσεται 5 χρόνια μετά τα γεγονότα του XCOM 2: War of the Chosen και όλοι οι χαρακτήρες είναι βετεράνοι, σε έναν συνδυασμό ανθρώπων και εξωγήινων με μοναδικές δυνατότητες που καλείται να διατηρήσει την εύθραυστη ειρήνη μετά την πτώση της Advent.

Η δημιουργός κάνει λόγο για νέο σύστημα μάχης σε στυλ D&D (το ονομάζει Interleaved Turns) και αναφέρει πως οι gamers θα έχουν πολύ μικρή δυνατότητα να αλλάξουν την ροή από γύρο σε γύρο. Σε κάποιες αποστολές εάν πεθάνει ένας χαρακτήρας, τότε η αποστολή θα ξεκινά από την αρχή, ενώ σε αλληλουχίες αποστολών θα αντικαθιστώνται οι σκοτωμένοι χαρακτήρες από ανδροειδή πολύ χαμηλότερων δυνατοτήτων. Ένα άλλο ενδιαφέρον στοιχείο είναι το Breach Mode που θα επιτρέπει στον gamer να χωρίσει την ομάδα του σε υποομάδες που θα εισέρχονται στην αποστολή από διαφορετικές τοποθεσίες.

Πολύ σημαντικό ρόλο θα παίζει και η διαχείριση της βάσης, με τον χρόνο να πιέζει τον gamer για να επιλέξει τις προτεραιότητες του, έτσι ώστε να αποτρέψει το χάος στη City 31.


Loading