Xiaomi: Απογειώνει το gaming στα smartphones με την τεχνολογία RAMDISK

Σε μια προσπάθεια να εκμεταλλευτεί πλήρως τις δυνατότητες των σύγχρονων smartphones, η Xiaomi ανακοινώνει επίσημα την τεχνολογία RAMDISK που ουσιαστικά χρησιμοποιεί τη μνήμη RAM σαν αποθηκευτικό χώρο με σκοπό να προσφέρει σημαντικά μεγαλύτερη απόδοση στα games και τις εφαρμογές.

Κάτι παρόμοιο με το RAMDISK υπάρχει στα PCs εδώ και αρκετά χρόνια, παρόλα αυτά, είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε μια τέτοια προσέγγιση και στα smartphones. Για την ώρα το υποστηρίζει μόνο το Mi 10 Ultra που διαθέτει 16GB μνήμη RAM LPDDR5 με την ταχύτητα της να φτάνει τα 44GB/sec. Συγκριτικά αν αναφέρουμε ότι ο αποθηκευτικός χώρος UFS 3.1 προσφέρει ταχύτητα εγγραφής και ανάγνωσης 750MB/sec και 1700MB/s, επομένως, αντιλαμβάνεστε την τεράστια διαφορά μεταξύ των δύο.

Η τεχνολογία RAMDISK είναι διαθέσιμη σε δοκιμαστική έκδοση και όσοι έχουν στην κατοχή τους το Xiaomi Mi 10 Ultra θα χρειαστεί να μεταβούν στο Game Center και να την εγκαταστήσουν από εκεί. Υποστηρίζονται μόλις 10 παιχνίδια και είναι χαρακτηριστικό το παράδειγμα του Peace Elite, του οποίου η εγκατάσταση πραγματοποιείται μέσα σε μόλις 10 δευτερόλεπτα μέσω του RAMDISK.

Τα αρνητικά του RAMDISK είναι επίσης προφανή, αφού ο διαθέσιμος χώρος είναι ιδιαίτερα μικρός και σε περίπτωση που κλείσεις το smartphone χάνεται πλήρως η εγκατάσταση του παιχνιδιού και τα δεδομένα του (π.χ. saves). Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε πως θα εξελιχθεί στο μέλλον.

[via]

Loading