Xiaomi Dual Flex: Νέα 3D renders για το αναδιπλώμενο smartphone

Είναι γνωστό ότι η Xiaomi εργάζεται επάνω στη δημιουργία ενός πολύ εντυπωσιακού αναδιπλώμενου smartphone, το οποίο έχουμε δει ήδη σε video στα χέρια του CEO, κ. Lin Bin. Η εταιρεία έχει καταφέρει να ξεπεράσει πολλά τεχνικά προβλήματα που αφορούν την οθόνη, τον μηχανισμό αναδίπλωσης και την προσαρμογή του λειτουργικού συστήματος στις αλλαγές της μορφής του, αλλά έχει έτοιμα μόνο μερικά πρωτότυπα.

Ίσως θυμάστε ότι το Xiaomi Dual Flex ή Xiaomi MIX Flex (αμφότερες από τις πιθανές ονομασίες) διαθέτει εύκαμπτη οθόνη που διπλώνει συμμετρικά και από τις δύο πλευρές που "κουμπώνουν" άψογα μεταξύ τους πίσω από το κεντρικό σταθερό μέρος της. Σε αυτή τη μορφή, ο χρήστης έχει στα χέρια του ένα smartphone με αρκετά λεπτό πάχος για την ιδιαίτερη αυτή κατασκευή, power button στο επάνω μέρος και υποδοχή USB Type-C στο κάτω μέρος. Όταν ξετυλίγει τις δύο πλευρές, τότε η συσκευή μετατρέπεται σε ένα ακόμη πιο λεπτό tablet.

Η ιστοσελίδα LetsGoDigital έχει δημιουργήσει τα 3D renders που βλέπετε βασισμένη στα σχέδια της Xiaomi και μάλιστα έχει λάβει επίσημη απάντηση από την εταιρεία για την ορθότητα του concept της. Προφανώς, δεν θα είναι στο 100% έτσι το Xiaomi Dual Flex (ή όπως θα λέγεται), αλλά έχουμε μια πολύ καλή εικόνα για την εμφάνιση του.

Αν θεωρήσουμε ότι όντως έχουν καταφέρει να παρέχουν μια απόλυτα φυσιολογική μετατροπή του περιβάλλοντος χρήσης ανάλογα με την μορφή που παίρνει η συσκευή, τότε η πιο σοβαρή απορία μας αφορά ξεκάθαρα τις κάμερες. Από το video στα χέρια του κ. Lin Bin είχαμε διακρίνει το εικονίδιο της κάμερας, παρόλα αυτά, αναρωτιόμαστε που μπορεί να έχει τοποθετηθεί ο αισθητήρας της. Η πιο λογική απάντηση είναι στο πίσω μέρος, έτσι ώστε να είναι λειτουργική όταν έχεις τη μία από τις δύο πλευρές ξεδιπλωμένη.

Να σημειωθεί ότι ο σχεδιασμός, ο μηχανισμός αναδίπλωσης και φυσικά η ειδική έκδοση του MIUI έχουν αναπτυχθεί αποκλειστικά από τη Xiaomi, αλλά η εύκαμπτη οθόνη αποτελεί προϊόν συνεργασίας με άλλη εταιρεία (δεν ονομάζει ποια είναι αυτή).

Ποιος ξέρει, ίσως φέρει μαζί της κάποιο πρωτόυπο στην παρουσίαση που θα πραγματοποιήσει στις 24 Φεβρουαρίου στο MWC 2019.

[via]

Loading