Xiaomi Smart Glasses: Τα έξυπνα γυαλιά της εταιρείας με MicroLED τεχνολογία

Μεγάλη κινητικότητα τον τελευταίο καιρό στην κατηγορία των έξυπνων γυαλιών, καθώς λίγες ημέρες μετά τα αποκαλυπτήρια των Ray-Ban Stories από τη Facebook και εν μέσω έντονης φημολογίας για αντίστοιχο προϊόν από την Apple, έρχεται η Xiaomi να ανακοινώσει τη δική της πρόταση διευκρινίζοντας παράλληλα ότι δεν σκοπεύει να τα διαθέσει στην αγορά.

Ουσιαστικά, η Xiaomi θέλει να δείξει στο κοινό πως ασχολείται και αυτή με τη συγκεκριμένη κατηγορία και παρουσιάζει τα Xiaomi Smart Glasses ως ένα δείγμα των δυνατοτήτων της. Σύμφωνα με την εταιρεία, τα έξυπνα γυαλιά της ζυγίζουν μόλις 51gr και ενσωματώνουν κεραίες WiFi, Bluetooth, αισθητήρα κάμερας 5MP, μπαταρία, επεξεργαστή quad-core αρχιτεκτονικής ARM και μονόχρωμη οθόνη τεχνολογίας MicroLED με μέγεθος όσο ένας κόκκος ρυζιού (2.4 x 2.02mm).

Τα Xiaomi Smart Glasses έχουν τη δυνατότητα να λειτουργούν και αυτόνομα, χωρίς δηλαδή τη σύζευξη με κάποιο smartphone, με την εταιρεία να εκτιμά ότι ίσως κάποτε φτάσουμε στο σημείο να αντικαταστήσουν τα smartphones (οκ, πολύ μακρινό σενάριο). Θεωρητικά ο χρήστης θα μπορεί να τραβά φωτογραφίες, να βλέπει μηνύματα και ειδοποιήσεις, να πραγματοποιεί κλήσεις, να λαμβάνει οδηγίες πλοήγησης, αλλά και μετάφραση σε πραγματικό χρόνο.

xiaomi-smart-glasses-2.jpg

Η επιλογή της τεχνολογίας MicroLED σε μονόχρωμο panel, έστω αυτού του πολύ μικρού μεγέθους, έγινε επειδή προσφέρει μεγαλύτερη πυκνότητα pixels, μεγαλύτερη αυτονομία και πολύ απλούστερη δομή σε σύγκριση με την τεχνολογία OLED. Η φωτεινότητα μπορεί να φτάσει έως τα 2 εκατομμύρια nits (!), αλλά προφανώς δεν φτάνει αυτό το νούμερο στα μάτια του χρήστη χάριν σε διάφορες οπτικές τεχνικές. Αυτή η φωτεινότητα, όμως, θα την καθιστά ορατή και ευκρινή στο φως της ημέρας.

Μια ματιά στο μέλλον, λοιπόν, από τη Xiaomi και μένει να δούμε αν ποτέ θα προχωρήσει στην υλοποίηση τους ως πραγματικό καταναλωτικό προϊόν.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας. Αν προτιμάτε το Twitter, θα μας βρείτε στο προφίλ @techgeargr.

Loading