YouTube: Αφαίρεση διαφημίσεων από videos που προάγουν τον αντιεμβολιασμό

Το YouTube πρόσφατα είχε προαναγγείλει ότι θα βάλει τέλος στις επικίνδυνες φάρσες και τα challenges που ανεβαίνουν κατά καιρούς στην πλατφόρμα του, αλλά φαίνεται ότι έχει και άλλα σχέδια που αφορούν τον περιορισμό του επικίνδυνου περιεχομένου.

Η υπηρεσία άρχισε να αφαιρεί τις διαφημίσεις από videos που προωθούν το αντιεμβολιαστικό κίνημα, το οποίο ήρθε εκ νέου στο προσκήνιο λόγω των πολλών κρουσμάτων ασθενειών που είχαν εξαλειφθεί λόγω του εμβολιασμού των παιδιών. Στο πλαίσιο αυτής της κίνησης είχαμε την αφαίρεση διαφημίσεων και από κανάλια που προωθούν εναλλακτικές μορφές θεραπείας. Σε μια πρόσφατη έρευνα του YouTube, τα αποτελέσματα έδειξαν ότι τα videos επηρεάζουν σημαντικά την κοινή γνώμη, δυστυχώς ακόμη και για πολύ σοβαρά θέματα.

Βλέπουμε, λοιπόν, ότι προσπαθεί να περιορίσει τη "δράση" τους κόβωντας τη χρηματοδότηση τους από διαφημίσεις, ενώ έχει ενημερώσει και εταιρείες που ούτε καν γνώριζαν πως παίζονται οι διαφημίσεις τους σε τέτοιου είδους videos.

Εξάλλου, αυτή τη βδομάδα είδαμε πολλές μεγάλες εταιρείες να αποσύρουν τις διαφημίσεις τους από την πλατφόρμα εξαιτίας των πολλών κρουσμάτων προσέγγισης παιδιών από παιδόφιλους μέσω του συστήματος σχολίων. Το YouTube προχώρησε στην αφαίρεση εκατοντάδων καναλιών και σχολίων, ωστόσο, αποδεικνύεται ότι δεν έχει καταφέρει να βρει τρόπο αντιμετώπισης του φαινομένου, τουλάχιστον όχι στην παρούσα φάση.

Όπως ήταν λογικό, πολλοί δημιουργοί περιεχομένου αντέδρασαν επειδή ξαφνικά αφαιρέθηκαν τα videos τους ή έπαψαν να λαμβάνουν διαφημίσεις χωρίς καμία δική τους ευθύνη. Έχει "ψωμάκι" αυτή η υπόθεση και περιμένουμε επίσημη τοποθέτηση από την εταιρεία.

[via]

Loading