Η Google έρχεται να διευκολύνει το έργο των καναλιών της υπηρεσίας YouTube, καθώς ανακοίνωσε ότι μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα λανσάρει το εργαλείο Copyright Match.

Το Copyright Match θα σαρώνει videos που έχουν ανέβει στην πλατφόρμα και σε περίπτωση που εντοπίσει videos με το ίδιο περιεχόμενο, μια έρχεται αυτόματα μια ειδοποίηση στον χρήστη που ανέβασε το αυθεντικό βίντεο ότι υπάρχει περιεχόμενο που είναι παρόμοιο με το δικό τους.

Βασική προϋπόθεση, ωστόσο, είναι να έχουνε ανεβάσει πρώτοι το συγκεκριμένο video, έτσι ώστε να “κατοχυρώσουν” τα πνευματικά δικαιώματα του περιεχομένου. Οι αρχικοί κάτοχοι θα έχουν στην συνέχεια τη δυνατότητα να λάβουν τα μέτρα τους, κάνοντας αίτηση από την πλατφόρμα να διαγράψουν τα μη αυθεντικά βίντεο, που ουσιαστικά είναι αντιγραφή των δικών τους.

Το νέο εργαλείο θα έχει ως κύριο στόχο την αποφυγή καταπάτησης πνευματικών δικαιωμάτων, διευκολύνοντας τη ζωή των χρηστών που ανέβασαν πρώτοι το αυθεντικό περιεχόμενο. Το YouTube θα διαθέσει το εργαλείο Copyright Match αρχικά σε περίπου 100.000 λογαριασμούς σε μορφή beta, ενώ στο κοντινό μέλλον αναμένεται το γενικότερο λανσάρισμα του.

[YouTube]

Advertisements