YouTube Music: Εμφάνιση των στίχων σε πραγματικό χρόνο σε Android και iOS

Σε μια προσπάθεια να εναρμονιστεί με τις λειτουργίες που προσφέρουν οι ανταγωνιστικές υπηρεσίες streaming μουσικής, η Google ξεκλειδώνει την σε πραγματικό χρόνο εμφάνιση των στίχων στα τραγούδια της υπηρεσίας YouTube Music σε συσκευές Android και iOS.

Η αναβάθμιση της εφαρμογής θα εμφανίζει τους στίχους σε ξεχωριστή ενότητα κατά την αναπαραγωγή του τραγουδιού, με αυτούς που ακούγονται τη συγκεκριμένη στιγμή να τονίζονται και να μεγαλώνει η γραμματοσειρά τους. Κάτι παρόμοιο, δηλαδή, με ό,τι βλέπουμε σε Spotify και Apple Music.

Είναι γεγονός ότι η Google καθυστερεί πολύ να ενσωματώσει νέες λειτουργίες στις υπηρεσίες της και προκαλεί εντύπωση διότι έχει επενδύσει πολλά τόσο στις ομάδες που ασχολούνται με την ανάπτυξη τους, όσο και στις «ενοχλήσεις» των χρηστών προκειμένου να γίνουν premium μέλη. Ειδικά για την περίπτωση των στίχων, η Google είχε ανακοινώσει από πέρυσι τη συνεργασία της με τη MusixMatch, ενώ στην παρούσα φάση η real-time εμφάνιση υποστηρίζεται από τη LyricFind.

Αν χρησιμοποιείτε το YouTube Music μπορείτε να ρίξετε μια ματιά σε τραγούδια με στίχους για να δείτε αν λειτουργεί, αρκεί φυσικά να έχει αναβαθμίσει την εφαρμογή στην τελευταία έκδοση της.

[via]

Loading