YouTube Music: Προεγκατεστημένο στα smartphones με Android 9 και Android 10

Σε μια μάλλον αναμενόμενη κίνηση, η Google επιβεβαίωσε ότι στο εξής η προεγκατεστημένη εφαρμογή μουσικής σε όλα τα νέα smartphones με λειτουργικό σύστημα Android 9 Pie και Android 10 θα είναι το YouTube Music, παραγκωνίζοντας δηλαδή το Google Play Music.

Παρά το γεγονός ότι η εταιρεία δεν έχει ανακοινώσει ορισιτικά την κατάργηση του Google Play Music, θεωρείται σίγουρο ότι αυτό θα συμβεί μέσα στους επόμενους μήνες. Ήδη υπάρχουν ενδείξεις πως πάει για φούντο, καθώς τον περασμένο Απρίλιο έκλεισε το Artist Hub, δηλάδη η κατηγορία όπου μπορούσαν ανεξάρτητοι καλλιτέχνες να ανεβάζουν τη μουσική τους για streaming στην υπηρεσία. Μάλιστα, η Google παρότρυνε στο ενημερωτικό email που απεστάλη στους καλλιτέχνες να στραφούν στην υπηρεσία YouTube Music και να γίνουν...YouTube Artists.

Η αλήθεια είναι ότι μας έχει κουράσει τα τελευταία χρόνια η πολιτική της Google σχετικά με τη μουσική υπηρεσία της. Ας ελπίσουμε ότι για καλό και για κακό θα αφοσιωθεί ολοκληρωτικά στη βελτίωση του YouTube Music για να ξέρουμε με τι έχουμε να κάνουμε.

[Google]

Loading