YouTube Shorts: Το TikTok της Google κάνει ντεμπούτο στην Ινδία

Από τις αρχές Απριλίου γνωρίζουμε ότι η ομάδα του YouTube εργάζεται επάνω στη δημιουργία του δικού της TikTok και μόλις 5 μήνες μετά προχωρούν στο επίσημο λανσάρισμα του “Shorts” σε early beta έκδοση στην Ινδία. Το YouTube αναφέρει ότι το Shorts προσφέρει μια “νέα” εμπειρία δημιουργίας και παρακολούθησης videos μικρής διάρκειας για όσους θέλουν να τραβούν περιεχόμενο χρησιμοποιώντας το smartphone τους.

Τα videos στο YouTube Shorts θα έχουν διάρκεια έως 15 δευτερόλεπτα και οι δημιουργοί θα έχουν στη διάθεση τους διάφορα εργαλεία για να τους διευκολύνουν στις παραγωγές τους (π.χ. πρόσβαση στην τεράστια μουσική βιβλιοθήκη του YouTube, δυνατότητα συνένωσης πολλών clips σε ένα, έλεγχο της ταχύτητας, αντίστροφη μέτρηση κ.ά.).

Remote file

Τονίζουν ιδιαίτερα ότι πρόκειται για την πρώτη early beta και θέλουν να λάβουν το απαραίτητο feedback από τους χρήστες με σκοπό να συνεχίσουν να βελτιώνουν την υπηρεσία, έτσι ώστε να τη φέρουν σε περισσότερες χώρες μέσα στους επόμενους μήνες.

Δεν βλέπουμε κάποια καινοτομία στο YouTube Shorts σε σύγκριση με το TikTok, εκτός αν διαφοροποιηθεί σημαντικά μέχρι να κυκλοφορήσει η τελική έκδοση. Το παρελθόν έχει δείξει, πάντως, ότι οι αντιγραφές δεν αποδίδουν…

[YouTube]

Loading