Shorts: Το TikTok της Google θα είναι έτοιμο στα τέλη του 2020

Η τεράστια επιτυχία του TikTok δεν περνά απαρατήρητη από τις παραδοσιακές δυνάμεις του Internet. Το πρόβλημα, ωστόσο, είναι ότι έχει γιγαντωθεί σε τέτοιο βαθμό (800 εκατ. ενεργοί χρήστες) που είναι μάλλον απίθανο ή τρελά δαπανηρό για να εξαγοραστεί. Γι’ αυτό, δεν προκαλεί μεγάλη εντύπωση το γεγονός ότι η Google ετοιμάζει μια αντίστοιχη υπηρεσία.

Σύμφωνα με αναφορά της ιστοσελίδας The Information, την ανάπτυξη της υπηρεσίας έχει αναλάβει η ομάδα του YouTube, θα ονομάζεται “Shorts” και θα φιλοξενεί μίνι videos που θα δημιουργούν οι χρήστες. Κοινώς, ένα TikTok με τη σφραγίδα του YouTube και με ένα πολύ σημαντικό πλεονέκτημα: οι χρήστες θα έχουν πρόσβαση στον μουσικό κατάλογο της υπηρεσίας YouTube Music για να “ντύνουν” τις δημιουργίες τους.

Δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε τη Google να επιχειρεί να δημιουργήσει μια ανταγωνιστική υπηρεσία απέναντι σε κάτι ήδη επιτυχημένο, αλλά αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα καταφέρει και η ίδια να σημειώσει ανάλογη επιτυχία. Αρκεί το πρόσφατο παράδειγμα του κοινωνικού δικτύου Google+…

Με βάση το παρόν χρονοδιάγραμμα, το Shorts θα είναι διαθέσιμο στα τέλη του 2020. Μέχρι τότε θεωρούμε σίγουρο ότι θα υπάρξουν επίσημες ανακοινώσεις από τη Google για όλες τις λεπτομέρειες.

[via]

Loading