YouTube: Συνεργασία με το Shopify για εύκολη αγορά προϊόντων απευθείας από τα videos

Ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες επιτυχίας για οποιαδήποτε πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης είναι να υπάρχει διαρκώς ροή νέου περιεχομένου που θα κρατά τους χρήστες απασχολημένους διαρκώς. Αυτό προϋποθέτει την δημιουργία καναλιών εσόδων για τους δημιουργούς περιεχομένου και γι’ αυτό βλέπουμε τις μεγάλες εταιρείες να αναζητούν διαρκώς τρόπους που θα τους κρατούν ευχαριστημένους.

Η τελευταία κίνηση της Google είναι η συνεργασία με την Shopify που θα επιτρέψει στους δημιουργούς περιεχομένου και τους εμπόρους να παρουσιάζουν τα προϊόντα στα κανάλια τους, να δίνουν στους θεατές την δυνατότητα άμεσης αγοράς από τα online καταστήματα της πλατφόρμας Shopify χωρίς να φεύγουν από το YouTube και να εκμεταλλεύονται τον σε πραγματικό χρόνο συγχρονισμό της αποθήκης που προσφέρει το Shopify.

Όσοι δημιουργοί αποκτούν το δικαίωμα να προσθέτουν links των Shopify stores στα κανάλια τους θα βλέπουν την σχετική ενότητα “Shopping” στο Creator Studio, ενώ θα μπορούν να επισημαίνουν (tag) προϊόντα ακόμα και στις ζωντανές μεταδόσεις τους μέσω του Live Control Room. Επιπλέον, στην ενότητα Shopping θα υπάρχουν νέα εργαλεία για την διαχείριση των προϊόντων και τον τρόπο εμφάνισης στα videos και το κανάλι τους.

Εξάλλου, η Google λανσάρει και την κατηγορία Shopping Destination μέσω της καρτέλας Explore στο YouTube σε ΗΠΑ, Ινδία και Βραζιλία. Εκεί θα εμφανίζονται προϊόντα που μπορεί να αγοράσει ο χρήστης του YouTube σε αυτές τις χώρες και αργότερα θα προστεθούν ακόμη περισσότερες.

[YouTube]

Loading