YouTube: Τέλος στα πειράματα με το κλείδωμα της 4K ανάλυσης πίσω από paywall

Πριν από μερικές ημέρες ορισμένοι χρήστες του YouTube είχαν παρατηρήσει ότι η υπηρεσία τους ζητούσε να γίνουν συνδρομητές στο πακέτο Premium για να μπορέσουν να παρακολουθήσουν περιεχόμενο σε ανάλυση 4K και φρόντισαν να ενημερώσουν το κοινό μέσα από αναρτήσεις τους στο Twitter και το Reddit.

Όπως ήταν αναμενόμενο, οι αντιδράσεις ήταν έντονες απέναντι σε αυτό το πείραμα της Google, η οποία παραδέχτηκε μέσω του επίσημου λογαριασμού του YouTube στο Twitter πως ήταν απλά μια δοκιμή που τερματίστηκε από την πλευρά της και πλέον όλοι οι χρήστες μπορούν να παρακολουθούν 4K περιεχόμενο χωρίς να χρειάζεται συνδρομή YouTube Premium.

Η Google δεν σχολίασε ποτέ επίσημα τις δοκιμές, ούτε αναφέρει για ποιον λόγο έκανε πίσω. Δεν είναι δύσκολο, βέβαια, να καταλάβει κανείς πως ήθελε να μετρήσει τις αντιδράσεις του κοινού για να αποφασίσει αν θα είναι αυτός ένας ακόμη τρόπος για να ενισχύσει την βάση των χρηστών που έχουν γίνει συνδρομητές στην υπηρεσία YouTube Premium.

Από την στιγμή που δεν υπάρχει επίσημη εξήγηση, δεν θα μας έκανε εντύπωση αν τελικά προχωρήσει στο κλείδωμα του περιεχομένου υψηλής ανάλυσης πίσω από το paywall του YouTube Premium. Το συνδρομητικό πακέτο της υπηρεσίας προσφέρει την δυνατότητα παρακολούθησης όλων των YouTube videos χωρίς διαφημίσεις, δυνατότητα download για offline παρακολούθηση, αναπαραγωγή στο background (έχοντας ταυτόχρονα ανοικτές άλλες εφαρμογές), αλλά και πρόσβαση στο YouTube Music.

Loading