YouTube: Θα ζητά συνδρομή για την 4K ανάλυση;

Η Google αναζητά διαρκώς νέους τρόπους για να εκμεταλλευτεί τα δισεκατομμύρια των χρηστών που χρησιμοποιούν καθημερινά την υπηρεσία YouTube. Πριν από μερικές ημέρες υπήρξαν αναφορές για την εμφάνιση πολλαπλών διαφημίσεων που δεν θα μπορείς να παραλείψεις πριν την έναρξη και κατά τη διάρκεια των videos, ενώ τώρα μαθαίνουμε για περιορισμό στην υψηλή ανάλυση αν δεν είσαι συνδρομητής στο πακέτο YouTube Premium.

Συγκεκριμένα, μέσα το Σαββατοκύριακο ορισμένοι χρήστες ανήρτησαν screenshots στα Reddit και Twitter για να δείξουν στο κοινό πως το YouTube τους ζητούσε να γίνουν συνδρομητές στο πακέτο Premium προκειμένου να παρακολουθήσουν τα videos σε ανάλυση 4K, δυνατότητα που στην παρούσα κατάσταση είναι ανοικτή για όλους τους χρήστες της υπηρεσίας.

Μέχρις στιγμής η εταιρεία δεν έχει σχολιάσει επίσημα το θέμα, ούτε έχει δεχτεί να τοποθετηθεί σε ερωτήσεις μεγάλων μέσων ενημέρωσης του εξωτερικού. Πιθανότατα πρόκειται για δοκιμή σε περιορισμένη κλίμακα με σκοπό να μετρήσει τις αντιδράσεις των χρηστών, αλλά δεν θα μας έκανε εντύπωση αν όντως προχωρήσει σε και τέτοια ενέργεια. Σε τελική ανάλυση, η Google θα προσπαθήσει να αξιοποιήσει ακόμη περισσότερο την μάζα των χρηστών που χρησιμοποιούν το YouTube είτε μέσω περισσότερων διαφημίσεων, είτε με πιέσεις για να γίνουν συνδρομητές Premium.

Το πακέτο YouTube Premium περιλαμβάνει παρακολούθηση όλων των videos χωρίς διαφημίσεις, δίνει δυνατότητα download για offline παρακολούθηση ή/και ακρόαση των τραγουδιών, καθώς και δυνατότητα να παίζει η εφαρμογή στο background ενώ χρησιμοποιείς άλλες εφαρμογές στην συσκευή σου. Αξίζει να σημειωθεί ότι μέσα στο 2021 οι συνδρομητές ξεπέρασαν τα 50 εκατ. παγκοσμίως, αριθμός που απέχει κατά πολύ από αυτόν που ονειρεύεται η Google και οι μέτοχοι της…

Loading