16'' MacBook Pro: Πανίσχυρο, με νέο πληκτρολόγιο και τιμή έως $6099

Περιμέναμε για πολύ καιρό την παρουσίαση του 16’’ MacBook Pro και επιτέλους η Apple προχώρησε στα αποκαλυπτήρια του. Το νέο laptop της εταιρείας είναι προφανώς το ισχυρότερο που έχει κατασκευάσει ποτέ, έρχεται με νέο πληκτρολόγιο και τιμές από $2399 έως $6099 για την κορυφαία έκδοση του.

Το 16’’ MacBook Pro διαθέτει οθόνη 16’’ Retina ανάλυσης 3072 x 1920 (226ppi) με φωτεινότητα 500nits και πλήρη κάλυψη της χρωματικής γκάμας DCI-P3. Οι επιλογές για επεξεργαστή προέρχονται από την 9η γενιά της Intel (συμπεριλαμβάνονται επιλογές 6-core και 8-core) με συχνότητα χρονισμού έως 5GHz και απόδοση έως 2 φορές μεγαλύτερη από το ταχύτερο quad-core 15’’ MacBook Pro.

Για πρώτη φορά χρησιμοποιούνται επεξεργαστές γραφικών AMD στα 7nm, με επιλογές για AMD Radeon Pro 5300M και 5500M με 4GB ή 8GB VRAM. Η κορυφαία επιλογή προσφέρει έως 80% ταχύτερη απόδοση στην επεξεργασία video και 60% ταχύτερο gaming σε σύγκριση με τα προηγούμενα MacBook Pro. Επιπλέον, έχει επανασχεδιαστεί το σύστημα ψύξης για την υποστήριξη του ισχυρότερου hardware.

Η βασική έκδοση του 16’’ MacBook Pro έρχεται με 16GB μνήμη RAM DDR4 και 512GB SSD, ωστόσο, οι επιλογές για τον υποψήφιο αγοραστή ανέρχονται έως 64GB μνήμη RAM και έως 8TB SSD (μόνο αυτός κοστίζει περίπου $2000).

Σε ό,τι αφορά την αυτονομία, η Apple έχει τοποθετήσει μπαταρία 100Wh, τη μεγαλύτερη που έχουμε δει ποτέ σε MacBook, και υπόσχεται 11 ώρες συνεχόμενης χρήσης με μια φόρτιση. Στο πακέτο συμπεριλαμβάνεται φορτιστής 96W και 2m καλώδιο USB Type-C σε USB Type-C.

Αφήσαμε για το τέλος το επανασχεδιασμένο πληκτρολόγιο. Τα παράπονα που είχαν μαζευτεί για το butterfly keyboard των προηγούμενων MacBook Pro οδήγησαν την Apple στην απόφαση να προχωρήσει σε σημαντικές αλλαγές.

Καταρχάς, επέστρεψε στη χρήση του Scissor Switch των MacBooks που κυκλοφόρησαν πριν το 2015, φυσικά με τις απαραίτητες αναβαθμίσεις. Με κάποιον τρόπο κατάφερε να διατηρήσει την κεντραρισμένη διανομή του βάρους από το butterfly keyboard, αλλά διπλασίασε τη διαδρομή που διανύει το κάθε πλήκτρο όταν τα πατά ο χρήστης (πλέον είναι στο 1mm) και μείωσε τον θόρυβο. Χάριν σε αυτήν την αλλαγή, οι χρήστες που πληκτρολογούν για μεγάλο χρονικό διάστημα δεν θα νιώθουν ότι χτυπούν σε “τοίχο” τα δάκτυλά τους και η αίσθηση θα είναι πολύ πιο ευχάριστη.

Επιπλέον, επιστρέφει το κουμπί Escape (καιρός ήταν) και η Touch Bar εκτείνεται σε μικρότερη απόσταση, ενώ τα βελάκια έχουν ξανά σχήμα ανεστραμμένου T για να νιώθεις ξεκάθαρα ποιο πατάς χωρίς να κοιτάζεις.

Πόσο κοστίζει το νέο 16’’ MacBook Pro

Όπως αναφέραμε και στην εισαγωγή, το νέο 16’’ MacBook Pro ξεκινά από τα $2399 και ανάλογα με τις επιλογές που θα κάνεις σε RAM, VRAM και αποθηκευτικό χώρο, μπορεί να φτάσει έως τα $6099.

Photo Gallery

Loading