Οι σοκαριστικές λεπτομέρειες για το PlayStation Network Hack δε σταματούν να έρχονται στην επιφάνεια και φαίνεται ότι θα δούμε πολλά επεισόδια στο άμεσο μέλλον.

Τελευταία, και ίσως σημαντικότερη, αναφορά θέλει τους hackers που ευθύνονται για τη ζημιά να έχουν στα χέρια τους τα στοιχεία από 2.2 εκατομμύρια πιστωτικές κάρτες, μαζί με τους κωδικούς ασφαλείας, και μάλιστα σκέφτονται να πουλήσουν τις εν λόγω πληροφορίες!

Τουλάχιστον, αυτό ισχυρίζεται ο Kevin Stevens της TrendMicro, ένας από τους κορυφαίους προγραμματιστές που ασχολούνται με θέματα ασφαλείας. Η ανακάλυψη του έγινε μετά από παρακολούθηση συζητήσεων σε "εξειδικευμένα" fora, όπου ορισμένοι hackers ανέφεραν χαρακτηριστικά ότι κατά τη διάρκεια της παραβίασης του PlayStation Network απέσπασαν και τους κωδικούς CVV2 των πιστωτικών καρτών (ο τριψήφιος κωδικός ασφαλείας στο πίσω μέρος)!

Όπως αναφέραμε και σε προηγούμενα posts, αυτή τη στιγμή οι hackers έχουν στα χέρια τους ονόματα, διευθύνσεις, passwords, αριθμούς τηλεφώνου, διευθύνσεις email, ημερομηνίες γεννήσεως και αριθμούς πιστωτικών καρτών με τις ημερομηνίες λήξης και τους κωδικούς ασφαλείας.

Ωστόσο, η Sony δηλώνει ότι ο τριψήφιος αριθμός που απαιτείται για να ολοκληρωθεί μια συναλλαγή μέσω πιστωτικής κάρτας ΔΕΝ αποθηκεύεται στη βάση δεδομένων. Επομένως, ίσως πρόκειται για μία μπλόφα των hackers για να ανεβάσουν την τιμή πώλησης των δεδομένων, πιθανότατα στην ίδια τη Sony.

Εξάλλου, υπάρχει η υπόθεση ότι το κενό στο σύστημα του PlayStation Network οφείλεται στο γεγονός ότι ο server χρησιμοποιούσε παρωχημένο λογισμικό με αρκετά κενά ασφαλείας...

[πηγή NYTimes]
Advertisements