8.4 δισ. passwords εκτεθειμένα online στη μεγαλύτερη λίστα μέχρι σήμερα

Η μεγαλύτερη «συλλογή» κωδικών πρόσβασης παγκοσμίως δόθηκε στη δημοσιότητα και περιλαμβάνει 8,4 δισεκατομμύρια κωδικούς, οι οποίοι πιθανότατα συλλέχθηκαν από προηγούμενες παραβιάσεις δεδομένων και ασφαλείας, όπως αναφέρει το Cyber ​​News.

Το αρχείο των παραβιασμένων κωδικών δημοσιεύτηκε σε ένα forum από χάκερς και υποστηρίζεται ότι όλοι οι κωδικοί πρόσβασης έχουν από 6 έως 20 χαρακτήρες, με non-ASCII χαρακτήρες και κενά διαστήματα.

Αρχικά, το αρχείο περιείχε 82 δισεκατομμύρια κωδικούς αλλά μετά από δοκιμές του CyberNews ο πραγματικός αριθμός των παραβιασμένων κωδικών ανέρχεται σε 8,459,060,239.

Η συλλογή των συγκεκριμένων κωδικών πρόσβασης ονομάστηκε RockYou2021 από τον χρήστη που την υπέβαλε στο forum και πολύ πιθανό να έχει σχέση με την παραβίαση των δεδομένων του RockYou 2009, όταν απατεώνες απέκτησαν πρόσβαση στους διακομιστές μιας εταιρείας που δημιούργησαν widgets για το MySpace και απέκτησαν περισσότερους από 32 εκατομμύρια κωδικούς πρόσβασης αποθηκευμένους σε ένα απλό κείμενο.

Αν ληφθεί υπόψη το γεγονός πως υπάρχουν μόνο 4,7 δισεκατομμύρια άτομα στο διαδίκτυο, η συλλογή με τους παραβιασμένους κωδικούς RockYou2021 ενδεχομένως να περιέχει τους κωδικούς σχεδόν των δύο τρίτων του παγκόσμιου πληθυσμού. Συνεπώς, καλό είναι να γίνει ένας έλεγχος στο CyberNews 'Personal Data Leak Checker και στο Leaked Password Checker, προκειμένου να διαπιστώσετε αν οι κωδικοί σας βρίσκονται στο RockYou2021.

Εάν συμπεριλαμβάνεστε στη λίστα, αλλάξτε τους κωδικούς πρόσβασής σας αμέσως χρησιμοποιώντας έναν διαχειριστή κωδικών πρόσβασης ή μια γεννήτρια κωδικών πρόσβασης για τη δημιουργία ισχυρών και μοναδικών κωδικών για κάθε έναν από τους διαδικτυακούς λογαριασμούς σας.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! 

[via]

Loading