Acer eKinekt bike desk: Το γραφείο - ποδήλατο για να φορτίζεις τις συσκευές σου [CES 2023]

Η Acer ανακοίνωσε σήμερα το eKinekt BD 3 bike desk στο CES 2023, ένα γραφείο - στατικό ποδήλατο, που προωθεί έναν πιο βιώσιμο και υγιεινό τρόπο ζωής. Το eKinekt BD 3 επιτρέπει στους χρήστες να ασκούνται την ώρα που εργάζονται, αξιοποιώντας την κινητική ενέργεια από τη δύναμη που ασκεί ο ποδηλάτης στο πετάλι για τη φόρτιση συσκευών. Η οθόνη LCD και μια συνοδευτική εφαρμογή smartphone παρέχουν πληροφορίες που βοηθούν τους ποδηλάτες να ελέγχουν την πρόοδό τους κατά τη διάρκεια της άσκησης ή της εργασίας. Οι χρήστες μπορούν να ρυθμίσουν εύκολα την αντίσταση του ποδηλάτου, όπως επίσης το ύψος του γραφείου και του καθίσματος με βάση τις δικές τους ανάγκες, ώστε να έχουν μεγαλύτερη ευελιξία και άνεση κατά τη διάρκεια της εργασίας ή της προπόνησης. Η συσκευή είναι εξοπλισμένη με δύο θύρες USB Type-A και μία θύρα USB Type-C, ένα γάτζο για τσάντα και μια θήκη για ποτά.

Μετατροπή κινητικής σε επαναχρησιμοποιήσιμη ηλεκτρική ενέργεια

Καθώς ο αναβάτης κάνει πετάλι, το eKinekt μετατρέπει την κινητική ενέργεια σε ηλεκτρικό φορτίο. Μια ώρα συνεχούς ποδηλασίας στα 60 RPM με το bike desk μπορεί να παράγει 75 watt ισχύος. Στη συνέχεια, η επαναχρησιμοποιήσιμη ενέργεια αξιοποιείται για τη φόρτιση laptop και άλλων συσκευών, ώστε οι χρήστες να μπορούν να ολοκληρώσουν τη δουλειά τους και να παραμείνουν ενεργοί ταυτόχρονα. Ενσωματώνοντας τη μακροπρόθεσμη δέσμευσή μας για ισορροπία μεταξύ της δημιουργίας καινοτόμων λύσεων και της προστασίας του πλανήτη, η επιφάνεια εργασίας του eKinekt BD 3 και το περίβλημα που προστατεύει τα εξαρτήματα του ποδηλάτου είναι κατασκευασμένα από ανακυκλωμένο πλαστικό PCR.

Ευκολία και άνεση κατά τη διάρκεια της εργασίας

Το πολυλειτουργικό bike desk διαθέτει δύο θύρες USB Type-A και μια USB Type-C, επιτρέποντας τη φόρτιση πολλαπλών φορητών συσκευών. Η ένδειξη φόρτισης LED στο πίσω μέρος του ποδηλάτου ανάβει όταν κάνετε πετάλι, σηματοδοτώντας την παραγωγή κινητικής ενέργειας. Η μεγάλη επιφάνεια γραφείου του eKinekt παρέχει στον χρήστη άφθονο χώρο εργασίας, ενώ το ρυθμιζόμενο ύψος τραπεζιού και καθίσματος του επιτρέπουν να κάθεται σε άνετη θέση ανά πάσα στιγμή. Για μεγαλύτερη ευκολία, φέρει γάντζο για τσάντα, ώστε οι χρήστες να κρεμούν εύκολα τα πράγματα τους, καθώς και ειδική θήκη για ροφήματα, ώστε να παραμένουν ενυδατωμένοι κατά τη διάρκεια της άσκησης.

acer-ekinect-bike-desk-2.jpg

Λειτουργίες Working και Sports

Στο Working Mode, η επιφάνεια του γραφείου κινείται πιο κοντά στην καρέκλα, για να μπορεί ο χρήστης να κάθεται σε όρθια θέση, ενώ πληκτρολογεί και κάνει πετάλι. Στο Sports Mode, η επιφάνεια του γραφείου στέκεται πιο μπροστά, δίνοντας περισσότερο χώρο για να μπορείτε να πάρετε την τυπική θέση ενός ποδηλάτη, προσφέροντας πρόσθετο χώρο στα πόδια και αυξημένη ισχύ στο πεντάλ. Η προσεγμένη σχεδίαση επιτρέπει στους χρήστες να επωφεληθούν από τα διαλείμματα κατά τη διάρκεια της εργασίας για να παραμείνουν ενεργοί και να ασκηθούν σε ένα σχετικά μικρό χώρο. Οι αναβάτες μπορούν στη συνέχεια να επιστρέψουν απρόσκοπτα στο Working Mode σύροντας απλώς την επιφάνεια του γραφείου πίσω στην αρχική της θέση.

Παρακολούθηση πρόοδου στην συνοδευτική εφαρμογή

Η φιλική προς το χρήστη συνοδευτική εφαρμογή του eKinekt παρέχει σε πραγματικό χρόνο πληροφορίες σχετικές με τη διάρκεια, την απόσταση και την ταχύτητα οδήγησης. Ακόμα, υποδεικνύει τον εκτιμώμενο αριθμό των θερμίδων που καταναλώνονται και τα watt που παράγονται κατά τη διάρκεια της άσκησης. Για πιο ακριβή παρακολούθηση, οι αναβάτες μπορούν να εισάγουν προσωπικές πληροφορίες όπως ύψος, βάρος, φύλο και ηλικία στο προφίλ της εφαρμογής. Το app καταγράφει το ιστορικό, ώστε οι χρήστες να παρακολουθούν την πρόοδό τους και να συγκρίνουν τα αποτελέσματα με εκείνα προηγούμενων προπονήσεων.

acer-ekinect-bike-desk.jpg

Τιμές και διαθεσιμότητα

Το eKinekt BD 3 θα είναι διαθέσιμο στην Ευρώπη τον Ιούνιο, ξεκινώντας από €999.

Loading