Airbnb Rooms: Μια ανανεωμένη έκδοση του αυθεντικού Airbnb

Με την πανδημία να έχει τελειώσει, φέτος αναμένονται πάνω από 300 εκατομμύρια επισκέπτες σε Airbnb. Για να προετοιμαστούμε, κάνουμε το πιο εκτεταμένο σύνολο βελτιώσεων που έγινε ποτέ, ξεκινώντας με την εισαγωγή των Airbnb Rooms, μια ολοκαίνουργια προσέγγιση του αυθεντικού Airbnb. Παρουσιάζουμε επίσης πάνω από 50 νέες λειτουργίες και αναβαθμίσεις που βασίζονται σε κορυφαία σχόλια από τους επισκέπτες και τους οικοδεσπότες μας σε όλο το Airbnb από άκρο σε άκρο.

Airbnb Rooms

Το Airbnb ξεκίνησε ως ένας τρόπος να μείνετε σε ένα δωμάτιο στο σπίτι κάποιου άλλου. Αυτή η πρωτότυπη ιδέα της κοινής χρήσης ενός σπιτιού προσφέρει δύο μοναδικά οφέλη. Πρώτον, είναι πιο οικονομικό για τους επισκέπτες. Περισσότερο από το 80% των ιδιωτικών δωματίων κοστίζει κάτω από 100 $/διανυκτέρευση, με μέση τιμή 67 $/διανυκτέρευση. Δεύτερον, η διαμονή με έναν οικοδεσπότη είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να γνωρίσετε κάποιον και να βιώσετε την πόλη σαν ντόπιος.

Πιστεύουμε ότι αυτή η ιδέα είναι πιο σημαντική από ποτέ. Στο τρέχον οικονομικό περιβάλλον, οι άνθρωποι θέλουν να ταξιδεύουν σε προσιτές τιμές. Και μετά από χρόνια απομόνωσης κατά τη διάρκεια της πανδημίας, αναζητούν τρόπους να συνδεθούν με τους ανθρώπους και να έχουν αυθεντικές εμπειρίες. Τώρα είναι η τέλεια στιγμή για να μείνετε σε ένα δωμάτιο στο σπίτι κάποιου άλλου. Αλλά για να το δοκιμάσουν ακόμη περισσότεροι άνθρωποι, πρέπει να αισθάνονται άνετα να μένουν με έναν Οικοδεσπότη.

Σήμερα, παρουσιάζουμε τα Δωμάτια Airbnb, μια νέα εκδοχή του αυθεντικού Airbnb. Οι επισκέπτες έχουν αναφέρει ότι θέλουν να μάθουν περισσότερα για το με ποιον θα μείνουν. Κάθε Δωμάτιο Airbnb διαθέτει Διαβατήριο Οικοδεσπότη, το οποίο βοηθά τους επισκέπτες να γνωρίσουν τον οικοδεσπότη τους πριν κάνουν κράτηση για τη διαμονή τους. Δημιουργήσαμε επίσης κατηγορία Δωματίων με περισσότερες από 1 εκατομμύριο καταχωρίσεις, επανασχεδιασμένα φίλτρα και προσθέσαμε νέες λειτουργίες απορρήτου.

Διαβατήριο Οικοδεσπότη - Θέλουμε κάθε επισκέπτης να αισθάνεται άνετα όταν μένει με έναν οικοδεσπότη. Αποκλειστικά για τα δωμάτια Airbnb, το Διαβατήριο Οικοδεσπότη σάς βοηθά να γνωρίσετε τον οικοδεσπότη σας πριν κάνετε κράτηση για τη διαμονή σας. Απλώς πατώντας στο Διαβατήριο Οικοδεσπότη για να δείτε μια μεγαλύτερη φωτογραφία και λεπτομέρειες που έχουν μοιραστεί οι οικοδεσπότες για τον εαυτό τους, όπως πού πήγαιναν σχολείο, τι δουλειά κάνουν, ενδιαφέρουσες πληροφορίες και πολλά άλλα.

Κατηγορία Airbnb Rooms - Τα Δωμάτια Airbnb είναι εύκολο να τα ανακαλύψετε, με μια νέα κατηγορία που περιλαμβάνει ένα επιμελημένο σύνολο 1 εκατομμυρίου ιδιωτικών δωματίων. Οι καταχωρίσεις περιλαμβάνουν πρόσβαση σε κοινόχρηστους χώρους, όπως κουζίνα, σαλόνι ή αυλή.

Επανασχεδιασμένα φίλτρα - Το φίλτρο "τύπος χώρου" έχει επανασχεδιασθεί για να διευκολυνθεί η εναλλαγή μεταξύ δωματίων Airbnb, ολόκληρων σπιτιών ή όλων των τύπων χώρων. Η προβολή της μέσης τιμής για κάθε τύπο χώρου γίνεται απλή με ένα βελτιωμένο φίλτρο τιμών που ενημερώνεται με βάση την επιλογή.

Νέες λειτουργίες απορρήτου - Γνωρίζουμε ότι όταν μοιράζεστε ένα σπίτι, το απόρρητο είναι σημαντικό. Όλα τα δωμάτια Airbnb θα υποδεικνύουν ξεκάθαρα εάν η πόρτα του υπνοδωματίου έχει κλειδαριά. Η σελίδα καταχώρισης δείχνει επίσης εάν τα μπάνια είναι κοινόχρηστα ή ιδιωτικά και αν άλλα άτομα εκτός από τον οικοδεσπότη θα βρίσκονται στο σπίτι κατά τη διάρκεια της διαμονής σας.

50+ νέες δυνατότητες και αναβαθμίσεις με βάση τα σχόλια των επισκεπτών

Αναμένοντας μια ταξιδιωτική σεζόν ρεκόρ, η Airbnb βελτιώνει σχεδόν κάθε πτυχή των υπηρεσιών της - και το κάνει με βάση τα σχόλια της κοινότητάς της.

Για να βελτιώσουμε τις υπηρεσίες μας, ακολουθήσαμε μια προσέγγιση με γνώμονα το σχεδιασμό. Ξεκινήσαμε κάνοντας storyboarding του ταξιδιού του επισκέπτη και του οικοδεσπότη - από την εγγραφή μέχρι το check out και κάθε βήμα στο ενδιάμεσο. Δημιουργήσαμε ένα αποτύπωμα της εμπειρίας - κάθε οθόνη, κάθε πολιτική και κάθε αλληλεπίδραση με την υποστήριξη πελατών χαρτογραφήθηκε. Στη συνέχεια, αναλύσαμε εκατομμύρια καρτέλες εξυπηρέτησης πελατών και χαρτογραφήσαμε όλη τη διαδρομή. Εξετάσαμε επίσης χιλιάδες αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και μιλήσαμε με εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες και οικοδεσπότες σχετικά με το πώς να βελτιώσουμε το Airbnb.

«Εκατομμύρια άνθρωποι μας έχουν δώσει σχόλια για το πώς να βελτιώσουμε το Airbnb. Ακούσαμε», είπε ο Μπράιαν Τσέσκι. «Σήμερα, παρουσιάζουμε το πιο εκτεταμένο σύνολο ενημερώσεων που έγινε ποτέ. Η προσέγγισή μας με γνώμονα τον σχεδιασμό σημαίνει ότι κάνουμε πάντα την Airbnb καλύτερο και οι περισσότερες από 50 νέες δυνατότητες και αναβαθμίσεις μας είναι μόνο η αρχή. Δεν θα σταματήσουμε ποτέ να βελτιώνουμε την Airbnb».

Ακολουθούν μερικές από τις 50+ νέες δυνατότητες και αναβαθμίσεις που παρουσιάζουμε για τους επισκέπτες από σήμερα:

Εμφάνιση συνολικής τιμής - Οι επισκέπτες μπορούν να δουν τη συνολική τιμή με χρεώσεις, προ φόρων, σε ολόκληρη την εφαρμογή, συμπεριλαμβανομένων των αποτελεσμάτων αναζήτησης, του φίλτρου τιμών, των χαρτών και των σελίδων καταχώρισης.

Διαφανείς οδηγίες checkout - Οι επισκέπτες μπορούν πλέον να δουν τις οδηγίες checkout στη σελίδα της καταχώρισης πριν από την κράτηση και θα λάβουν μια υπενθύμιση πριν φύγουν από το σπίτι. Κατά τη διαδικασία κριτικής, οι επισκέπτες μπορούν να μας ενημερώσουν για τυχόν υπερβολικά αιτήματα. Και οι καταχωρίσεις με επαναλαμβανόμενες χαμηλές βαθμολογίες από παράλογες δουλειές θα αφαιρεθούν από την Airbnb.

Βελτιωμένοι χάρτες - Χρησιμοποιούνται από περισσότερο από το 80 τοις εκατό των επισκεπτών, έχουμε ενημερώσει τους χάρτες με ταχύτερη απόδοση, καρφίτσες που παραμένουν κατά τη μεγέθυνση και τη μετατόπιση και περισσότερα αποτελέσματα κατά την αναζήτηση.

Επανασχεδιασμένα Αγαπημένα (Wishlists) - Τα Αγαπημένα (Wishlists) περιλαμβάνουν πλέον επανασχεδιασμένο περιβάλλον, αποθήκευση με ένα πάτημα και ένα βελτιωμένο ημερολόγιο που δείχνει τη διαθεσιμότητα των κατοικιών που περιλαμβάνονται στα Αγαπημένα. Οι επισκέπτες μπορούν επίσης να προσθέσουν σημειώσεις σε οποιαδήποτε καταχώριση της λίστας επιθυμιών - κάνοντας ευκολότερο να θυμούνται γιατί τους άρεσε.

Πιο απλές και πιο οικονομικές μηνιαίες διαμονές - Για διαμονές άνω των τριών μηνών, μειώνουμε σημαντικά το τέλος εξυπηρέτησης επισκεπτών μετά τον τρίτο μήνα. Οι επισκέπτες στις ΗΠΑ μπορούν επίσης να εξοικονομήσουν χρήματα για διαμονή άνω του ενός μήνα όταν πληρώνουν με τον συνδεδεμένο τραπεζικό τους λογαριασμό. Και κατά την αναζήτηση, η νέα καρτέλα Μήνες διαθέτει νέο περιβάλλον που διευκολύνει την επιλογή σε ένα εύρος από 1-12 μήνες.

Προτεραιότητα εξυπηρέτησης πελατών σε ταξίδι - Δημιουργήσαμε μια αποκλειστική ομάδα υποστήριξης 24/7 για πρόσβαση κατά προτεραιότητα όταν βρίσκεστε σε ταξίδι, με στόχο να απαντάτε στο 90% των κλήσεων στα Αγγλικά σε δύο λεπτά ή λιγότερο.

Πληρώστε με την πάροδο του χρόνου – Μέσω μιας νέας συνεργασίας με την Klarna, οι επισκέπτες στις ΗΠΑ και τον Καναδά μπορούν να υποβάλουν αίτηση πληρωμής για διαμονή σε τέσσερις άτοκες δόσεις μέσα σε έξι εβδομάδες. Για κρατήσεις άνω των 500 $, οι επισκέπτες μπορούν να κάνουν αίτηση για μηνιαία πληρωμή (μόνο στις ΗΠΑ). Θα προστεθούν περισσότερες χώρες κατά τη διάρκεια του έτους.

Άμεση πίστωση επανακράτησης – Εάν ένας οικοδεσπότης ακυρώσει εντός 30 ημερών από την άφιξη, οι περισσότεροι επισκέπτες θα λάβουν μια άμεση πίστωση που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την εκ νέου κράτηση άλλης διαμονής αμέσως.

Ως μέρος των 50+ νέων λειτουργιών και αναβαθμίσεων, λανσάρουμε 25 βελτιώσεις για Hosts, συμπεριλαμβανομένων νέων εργαλείων τιμολόγησης για να βοηθήσουμε τους οικοδεσπότες να ορίσουν ανταγωνιστικές τιμές, να προσθέτουν εύκολα εβδομαδιαίες και μηνιαίες εκπτώσεις και να συγκρίνουν την καταχώρισή τους με παρόμοιες στην περιοχή τους. Περιλαμβάνουμε επίσης μια ετήσια προβολή στο ημερολόγιο, τη δυνατότητα εύκολης εισαγωγής οδηγιών checkout, αποδείξεων ανάγνωσης και νέων γρήγορων απαντήσεων στα μηνύματα και πολλά άλλα.

Παγκόσμια διάθεση από σήμερα

Τα δωμάτια Airbnb και περισσότερες από 50+ νέες δυνατότητες και αναβαθμίσεις για επισκέπτες και οικοδεσπότες θα ξεκινήσουν να κυκλοφορούν αυτήν την εβδομάδα. Οι οικοδεσπότες μπορούν να δοκιμάσουν νέες λειτουργίες σήμερα με την εγγραφή τους Early Access της Airbnb.

H Airbnb και τα Δωμάτια Airbnb στην Ελλάδα

Καθώς περισσότεροι άνθρωποι στρέφονται στη φιλοξενία - πέρυσι είχαμε 900.000 περισσότερες καταχωρίσεις από ό,τι είχαμε στην αρχή του έτους με τους επισκέπτες να επιλέγουν πιο προσιτή διαμονή, κάτι που δεν αποτελεί έκπληξη εν μέσω μιας αυξανόμενης κρίσης κόστους διαβίωσης. Οι διανυκτερεύσεις σε ιδιωτικές καταχωρήσεις δωματίων στην Ελλάδα αυξήθηκαν κατά περίπου 50 τοις εκατό πέρσι σε σχέση με το 2021.

Πέρυσι παγκοσμίως, περισσότερο από το 80 τοις εκατό των διαμονών σε ιδιωτικά δωμάτια κόστιζαν κάτω από 100 USD τη βραδιά, με τη μέση τιμή ενός ιδιωτικού δωματίου στην Ελλάδα να είναι 81 EUR ανά διανυκτέρευση.

Σε μια πρόσφατη παγκόσμια έρευνα, περισσότεροι από τους μισούς ερωτηθέντες είπαν ότι εξοικονόμησαν χρήματα στη διαμονή τους μένοντας σε μια καταχώριση και σχεδόν εννέα στους δέκα η υπογράμμισαν ότι η τιμή είναι σημαντική για αυτούς όταν αποφασίζουν μεταξύ της κράτησης μιας καταχώρισης Airbnb και άλλων καταλυμάτων.

Τα ιδιωτικά δωμάτια είναι ένας μοναδικός τρόπος για να δείτε μια πόλη μένοντας με έναν ντόπιο και παρέχουν στους επισκέπτες διαμονή υψηλής ποιότητας. Το 1ο τρίμηνο του 2023, σχεδόν το 80% των διαμονών που αξιολογήθηκαν σε ιδιωτικό δωμάτιο στην Ελλάδα έλαβαν την υψηλότερη βαθμολογία πέντε αστέρων.

Με την κυκλοφορία των Κατηγοριών Airbnb, οι επισκέπτες ανακαλύπτουν νέους προορισμούς που βοηθούν στην ανάπτυξη του τουρισμού σε ελάχιστα γνωστά υπέροχα μέρη, συνήθως μακριά από τουριστικές παγίδες. Από τότε που εισήχθησαν οι Κατηγορίες Airbnb τον Μάιο του περασμένου έτους, έχουν σημειωθεί περισσότερες από 600 εκατομμύρια προβολές. Για τους επισκέπτες από την Ελλάδα, οι κορυφαίες κατηγορίες κρατήσεων είναι: Παραλία, Εμβληματικές πόλεις, Δωμάτια, Εθνικά πάρκα και Σκι.

Παρακάτω παρατίθενται στοιχεία για τις αναζητήσεις των Ελλήνων σε προορισμούς εντός και εκτός Ελλάδας το 1ο τρίμηνο του 2023.

Οι επισκέπτες από την Ελλάδα αναζητούν ήλιο, αξιοθέατα και πεζοπορίες με τις πέντε κορυφαίες κατηγορίες κρατήσεων αυτό το καλοκαίρι, όπως Παραλία, Εμβληματικές πόλεις, Παραθαλάσσια, Κυκλαδίτικα σπίτια, και Εθνικά πάρκα.

Τάσεις καλοκαιρινοί προορισμοί εσωτερικού - με αναζήτηση από επισκέπτες από την Ελλάδα το 1ο τρίμηνο 2023

 • Γάιος
 • Λήμνος
 • Σκύρος
 • Τήνος
 • Σχοινούσα
 • Κίμωλος
 • Ανάφη
 • Περιφερειακή Ενότητα Θάσου
 • Αρεόπολη
 • Μυτιλήνη

Τάσεις καλοκαιρινοί διεθνείς προορισμοί - με αναζήτηση από Έλληνες επισκέπτες το 1ο τρίμηνο 2023

 • Βαλέτα, Μάλτα
 • Βιέννη, Αυστρία
 • Ρώμη, Ιταλία
 • Βαρκελώνη, Ισπανία
 • Μαδρίτη, Ισπανία
 • Λισαβόνα, Πορτογαλία
 • Παρίσι, Γαλλία
 • Μιλάνο, Ιταλία
 • Άμστερνταμ, Ολλανδία
 • Βενετία, Ιταλία
Loading