Η Αλγερία έκλεισε....το Internet για να μην κλέβουν οι μαθητές στις εισαγωγικές εξετάσεις

Η Αλγερία φαίνεται πως δεν ανέχεται τα σκονάκια στις εξετάσεις. Μάλιστα, η χώρα πήρε τόσο ακραία μέτρα που απενεργοποίησε....το Internet καθ’όλη τη διάρκεια των εξετάσεων!

Συγκεκριμένα, τα παιδιά τρίτης λυκείου στα σχολεία της Αλγερίας δίνουν τις αντίστοιχες με εδώ εξετάσεις για την εισαγωγή στο Πανεπιστήμιο. Δεδομένου ότι έχουν υπάρξει πολλές περιπτώσεις δόλιων εξετάσεων στο παρελθόν, η κυβέρνηση επιθυμεί την ομαλή διεξαγωγή της διαδικασίας. Έτσι, έκρινε αναγκαία την απενεργοποίηση του Internet κατά τη διάρκεια της εξεταστικής περιόδου.

Εκτός αυτού, η Υπουργός Παιδείας της χώρας ανέφερε σε συνέντευξή της σε Αλγερινά μέσα, πως η υπηρεσία του Facebook θα είναι απενεργοποιημένη καθ’όλη τη διάρκεια της εξεταστικής περιόδου, η οποία άρχισε την Τετάρτη 21 Ιουνίου και θα κρατήσει μέχρι τη Δευτέρα 25 Ιουνίου. Επίσης, οι αίθουσες στις οποίες θα διεξαχθούν οι εξετάσεις θα είναι εξοπλισμένες με κάμερες ασφαλείας και ανιχνευτές μετάλλων, έτσι ώστε να αποφευχθεί η εισαγωγή κινητών τηλεφώνων στις αίθουσες.

Το μόνο που μένει πλέον είναι να δούμε εάν τα δρακόντεια και υπερβολικά μέτρα ασφαλείας θα βοηθήσουν στην ομαλή διεξαγωγή των εξετάσεων ή απλά θα εμποδίσουν αυτούς που θέλουν να χρησιμοποιήσουν το διαδίκτυο ως εργαλείο για την μελέτη τους.

[via]

Loading