Αν σταμάτησαν να λειτουργούν κάποιες εφαρμογές Android στη συσκευή σου, αυτή είναι η λύση

Αρκετοί χρήστες συσκευών Android σε όλο τον κόσμο αντιμετωπίζουν από τα ξημερώματα προβλήματα με πολλές εφαρμογές (π.χ. Gmail), λαμβάνοντας ειδοποιήσεις που τους ενημερώνουν ότι σταμάτησαν ξαφνικά να λειτουργούν.

Όπως ήταν αναμενόμενο, ακολούθησε ένας καταιγισμός αναφορών στα κοινωνικά δίκτυα και το πρόβλημα εντοπίστηκε ταχύτατα, αλλά μέχρι στιγμής η Google έχει αρκεστεί μόνο στη δήλωση πως για την κατάσταση ευθύνεται η εφαρμογή συστήματος “Android System WebView”. Η συγκεκριμένη εφαρμογή είναι αυτή που επιτρέπει το άνοιγμα παραθύρου browser εντός των εφαρμογών (π.χ. όταν ανοίγεις ένα link από το Gmail βλέπεις την ιστοσελίδα απευθείας από εκεί).

Η πιο σύντομη λύση για να διορθώσει κανείς τα προβλήματα είναι να πραγματοποιήσει απεγκατάσταση των updates του WebView μεταβαίνοντας στις ρυθμίσεις της συσκευής του, μετά στην ενότητα Apps, μετά στην εφαρμογή Android System WebView και τέλος επιλέγοντας “Uninstall Updates”.

Λογικά μέσα στις επόμενες ώρες θα λυθεί οριστικά το ζήτημα και περιμένουμε επίσημη τοποθέτηση από τη Google για να εξηγήσει τι συνέβη.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας. Αν προτιμάτε το Twitter, θα μας βρείτε στο προφίλ @techgeargr.

[via]

Loading