Αναφορά: Η Google ετοιμάζει και αυτή τα δικά της smart tags

Μετά τις Apple, Tile και Samsung, έρχεται η σειρά της Google να ασχοληθεί με την κατασκευή δικών της smart trackers. Σύμφωνα με τον γνωστό developer και έγκριτο leakster Kuba Wojciechowski, η ομάδα της Nest έχει αναλάβει το project με κωδική ονομασία “grogu”, το οποίο δεν είναι άλλο από μια συσκευή τύπου AirTag και SmartTag που θα μπορείς να τοποθετήσεις σε οτιδήποτε για να παρακολουθείς την θέση του.

Οι πληροφορίες λένε ότι θα γίνεται σύζευξη μέσω του πρωτοκόλλου Fast Pair και οι χρήστες θα παρακολουθούν την τοποθεσία μέσα από το δίκτυο της Google που πιθανότατα θα ονομαστεί Finder Network. Η εταιρεία θα εκμεταλλευτεί τις τεχνολογίες Bluetooth Low Energy (BLE) και Ultra-Wideband (UWB), θα ενσωματώσει μικροσκοπικό ηχείο για συναγερμό και θα τα διαθέσει σε διάφορες αποχρώσεις.

Δεν αποκλείεται ότι τα αποκαλυπτήρια θα πραγματοποιηθούν στο συνέδριο Google I/O 2023 τον Μάιο και ίσως συμπέσουν με αυτά της σειράς Pixel 8. Η Google θα πρέπει βέβαια να προχωρήσει σε σχετικές διευκρινίσεις για την ασφάλεια και την προστασία της ιδιωτικότητας των χρηστών, τομείς που απασχολούν εδώ και καιρό τις Apple και Samsung στα δικά τους αντίστοιχα προϊόντα.

Loading