Αναφορά: Το PS5 Pro βρίσκεται προ των πυλών!

Όσο και να προσπαθεί να το κρύψει η Sony, το PS5 Pro φαίνεται ότι θα παρουσιαστεί εντός του 2024. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα The Verge, οι φημολογούμενες προδιαγραφές για αυτή τη νέα έκδοση θα περιλαμβάνουν μια πιο ισχυρή GPU και μια ελαφρώς ταχύτερη λειτουργία της CPU, ενώ η Sony φέρεται να ενθαρρύνει τους developers να εφαρμόζουν περισσότερα χαρακτηριστικά Ray Tracing στα παιχνίδια τους, ώστε να μπορούν να κερδίσουν την ένδειξη PS5 Pro Enhanced.

Το σύστημα θα είναι εξοπλισμένο με περισσότερη και ταχύτερη μνήμη, παράλληλα με τη βελτιωμένη απόδοση της GPU που λέγεται ότι θα είναι κατά περίπου 45% ταχύτερη από ένα κλασικό PS5. Συνολικά, αναφέρεται ότι το PS5 Pro θα περιλαμβάνει μια σημαντικά βελτιωμένη GPU, και παρά το γεγονός ότι η CPU θα είναι η ίδια με το original PS5, θα επωφεληθεί από μια νέα λειτουργία που στοχεύει σε υψηλότερη συχνότητα για τη CPU, στα 3,85GHz που θα προσφέρει περίπου 10% βελτίωση.

Οι φημολογούμενες αλλαγές στη μνήμη θα οδηγήσουν σε αύξηση κατά 25% στο PS5 Pro (576GB/s σε αυτό το σύστημα σε σύγκριση με τα 448GB/s του original) και η νέα τεχνολογία PlayStation Spectral Super Resolution (PSSR) της Sony θα χρησιμεύσει ως λύση για το upscaling σε απαιτητικά παιχνίδια, παρόμοια με το DLSS της Nvidia και το FSR της AMD για τη βελτίωση των ρυθμών καρέ χωρίς μεγάλες θυσίες στην ποιότητα της εικόνας. Η Sony φέρεται να έχει αναπτύξει μια "custom αρχιτεκτονική μηχανικής μάθησης" στο PS5 Pro, η οποία υποστηρίζει 300TOPS υπολογισμών 8-bit.

Το The Verge πρόσθεσε ότι αν οι developers μπορέσουν να ετοιμάσουν εγκαίρως τα παιχνίδια τους, τότε η κυκλοφορία του PS5 Pro αναμένεται την περίοδο των εορτών. Ένα πρόσφατο αφιέρωμα του Digital Foundry ανέλυσε επίσης ορισμένες από τις διαρροές που άρχισαν να εμφανίζονται στο Διαδίκτυο, με ένα από τα κύρια συμπεράσματα να είναι ότι η φημολογούμενη κονσόλα θα προσφέρει στους χρήστες υψηλότερους ρυθμούς καρέ, σημαντικά βελτιωμένη ποιότητα εικόνας και βελτιωμένες λειτουργίες Ray Tracing.

[via]

Loading