Android 10: Πρώτα στοιχεία από τη Google για τον αριθμό συσκευών που το χρησιμοποιούν

Η πονεμένη ιστορία της διανομής των νέων εκδόσεων του Android OS φαίνεται ότι έχει οδηγήσει τη Google στην απόφαση να μην μοιράζεται και τόσο τακτικά τα ποσοστά χρήσης των διάφορων εκδόσεων του λειτουργικού συστήματος που χρησιμοποιούνται σε δισεκατομμύρια Android συσκευές παγκοσμίως. Παρόλα αυτά, η εταιρεία αποκάλυψε σήμερα ορισμένα νούμερα που δείχνουν πως το Android 10 τα πηγαίνει αρκετά καλύτερα από τις δύο προηγούμενες μεγάλες εκδόσεις.

Για την ακρίβεια, η διανομή του Android 10 ήταν κατά 28% ταχύτερη από αυτήν του Android 9 Pie μέσα στους πρώτους 5 μήνες διάθεσης της τελικής έκδοσης του και μέχρι σήμερα, το Android 10 βρίσκεται εγκατεστημένο σε περισσότερες από 100 εκατομμύρια συσκευές. Σε αυτήν την πρόοδο βοήθησαν σημαντικά οι προσπάθειες της Google να πιέσει τους κατασκευαστές μέσω των Project Mainline και Project Treble, γι’ αυτό και βλέπουμε αρκετούς να διαθέτουν σχετικά γρήγορα τα updates στις συσκευές τους, έστω της επόμενης έκδοσης από αυτήν που φορούν αρχικά.

android-10-distribution.jpg

Δεδομένου ότι υπάρχουν σχεδόν 2.5 δισεκατομμύρια ενεργές Android συσκευές σε όλο τον κόσμο, όπως smartphones, tablets, τηλεοράσεις, TV boxes κλπ., το συνολικό ποσοστό του Android 10 είναι αρκετά μικρό, αλλά αυτό που “καίει” περισσότερο τους χρήστες είναι να λαμβάνουν τις ενημέρωσεις γρήγορα στα smartphones και τα tablets.

[Google]

Loading