Android 12: Μια πρώτη ματιά στη νέα έκδοση μέσα από screenshots που διέρρευσαν

Ήρθε η ώρα να πάρουμε μια πρώτη γεύση από την επόμενη μεγάλη έκδοση του λειτουργικού συστήματος Android OS, καθώς οι XDA Developers κατάφεραν να πάρουν στα χέρια τους ένα draft από έγγραφο της Google για εσωτερική χρήση και δημοσιεύουν τα πρώτα screenshots του Android 12. Επειδή πρόκειται για μια αρκετά πρώιμη διαρροή, η ιστοσελίδα τονίζει ότι η τελική έκδοση ενδεχομένως να διαφέρει από αυτό που βλέπουμε, παρόλα αυτά, εκφράζει την πεποίθηση ότι είναι αληθινά.

android-12-leaked-screens-1.jpg

Είναι εμφανές ότι γίνεται στροφή σε πιο χρωματισμένο design, μακριά δηλαδή από το διάφανο στυλ των προηγούμενων εκδόσεων, με πιο στρογγυλεμένες γωνίες και περισσότερα λευκά σημεία (πιθανότατα για καλύτερη υποστήριξη του dark mode). Τα Quick Settings έχουν περιοριστεί σε 4 στο πρώτο “κατέβασμα” και τα εικονίδια είναι μεγαλύτερα, ενώ το ρολόι και η ημερομηνία βρίσκονται σε αντίθετες θέσεις απ’ ό,τι έχουμε συνηθίσει.

android-12-leaked-screens-3.jpg

Διακρίνουμε, επίσης, ξεκάθαρο διαχωρισμό των ειδοποιήσεων και καρτέλα σχετική με τη ιδιωτικότητα που εξηγεί αναλυτικά στον χρήστη αν χρησιμοποιείται τη δεδομένη χρονική στιγμή το μικρόφωνο ή/και η κάμερα (σε αντίθεση με τις πορτοκαλί και πράσινες βουλίτσες στο iOS). Ενδιαφέρον παρουσιάζει και το widget για τις επικοινωνίες, όπου διακρίνουμε ξεχωριστές ενότητες για τα πρόσφατα μηνύματα, τις κλήσεις κλπ.

android-12-leaked-screens-6.jpg

Με μια πρώτη και πολύ πρώιμη ματιά, το Android 12 φαίνεται ότι θα φέρει αρκετές αλλαγές, ωστόσο, για πιο ασφαλή συμπεράσματα θα περιμένουμε την πρώτη developer preview έκδοση σε μερικές εβδομάδες.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας.

[via]

Loading