Android 13: Μόλις στο 5.2% των συσκευών 6 μήνες μετά το λανσάρισμα του

Άλλη μία χρονιά, άλλη μία από τα ίδια για το λειτουργικό σύστημα Android. Παρά τις προσπάθειες χρόνων της Google και τις φιλότιμες ενέργειες των συνεργατών - κατασκευαστών, η τελευταία έκδοση του Android OS (Android 13) δεν φτάνει γρήγορα στα smartphones των χρηστών που σίγουρα θα ήθελαν να έχουν ήδη στα χέρια τους τα νέα χαρακτηριστικά χωρίς να χρειάζεται να αγοράσουν νέο smartphone.

Σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά της Google για τις διανομές του Android OS, μόλις το 5.2% των ενεργών συσκευών Android παγκοσμίως τρέχουν την έκδοση Android 13, παρά το γεγονός ότι έχουν περάσει 6 μήνες από το λανσάρισμα του. Στην πρώτη θέση εξακολουθεί να βρίσκεται το Android 11 με 24.4%, στην δεύτερη το Android 10 με 19.5%, ενώ το Android 12/12L μόλις στην τρίτη θέση με μερίδιο 18.9%.

Προφανώς είναι μάλλον αδύνατο για το Android OS να φτάσει στο επίπεδο του iOS στο θέμα των αναβαθμίσεων, αλλά θα πρέπει να ενταθούν ακόμα περισσότερο οι προσπάθειες της Google για ταχύτερη διανομή των τελευταίων εκδόσεων της. Οι κατασκευαστές από την πλευρά τους έχουν σημειώσει μεγάλη πρόοδο και πολλές εταιρείες υπόσχονται πλέον έως και 4 μεγάλες αναβαθμίσεις του Android OS για τις συσκευές τους, όμως σίγουρα και αυτές θα ήθελαν να προσφέρουν τα τελευταία χαρακτηριστικά πολύ πιο γρήγορα.

[via]

Loading